Fahrettin Altun’dan saldırı mesajı

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, kişisel sosyal medya hesabından toplumsal muhalefeti hedef alan yeni açıklamalarda bulundu.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 20 Mayıs 2020
  • 15:18

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, kişisel sosyal medya hesabından toplumsal muhalefeti hedef alan yeni açıklamalarda bulundu.

Altun, yaptığı paylaşımlarda önümüzdeki dönemde de iktidarı eleştiren her kesimin hedeflerinde olacağını duyurdu. Erdoğan ve yönetimine muhalif olan, eleştiren toplumsal muhalefet kesimlerin “küçük bir azınlık” olduğunu iddia eden Altun’un yaptığı açıklamalardan öne çıkanlar şu şekilede:

“-Kaybettiği imtiyazlarından başka dertleri olmayan bir küçük azınlığın bir türlü iflah olmadığına, kin, nefret, şiddet ve düşmanlık dilini beslediğine ve bunun üzerinden beyhude şekilde bir toplumsal hareketlilik oluşturmaya çalıştığına da tanıklık ediyoruz.

-Toplumun belirli bir kesimini 'tacizci, tecavüzcü, eşine ve çocuklarına şiddet uygulayacak kadar gaddar' diye toptancı bir yaklaşımla kodlayan bu güruh; faşizmin ve jakobenizmin duvarları arasında sıkışmıştır. Bu güruhla mücadelemiz sonuna kadar sürecektir.

-Bugünlerde kendisine en iyi, en ahlaklı, en doğru davranışları atfeden ve kendisi dışındaki herkesi düşman gibi gören, tek tipleştiren, nefret söylemi üreten, özellikle de dindar insanlara aklına gelen tüm kötülükleri boca edenleri çok ama çok iyi tanıyoruz.

-Özellikle Cumhurbaşkanımızı destekleyenleri aşağılamak için kullanılan her nefret söylemi, milletimizin gerçekleri bir kez daha görmesini sağlamaktadır. Madem zehirli bir dil ile kirli zihniyetinizi çekinmeden sergiliyorsunuz, biz de gerçek yüzünüzü anlatmaktan çekinmeyeceğiz.”

Salgın karşısında AKP iktidarının icraatlarını övmekten de geri durmayan Fahrettin Altun, rejimin krizleri fırsata çevirdiğini de şu sözlerle itiraf etti:

“Ülkece Kovid-19'a karşı verdiğimiz eşsiz mücadelenin öz güvenimizi, birlik ve beraberliğimizi güçlendirdiği bu günlerde icraatlarımızdan, yatırımlarımızdan ve geleceğimizi inşa gayretinden de geri durmuyoruz. Savunmada kalmıyor, adeta krizleri fırsata çeviriyoruz"