Elmalı davasında yine tutuklama çıkmadı

Antalya Elmalı'da anne ve üvey babaları tarafından cinsel istismara maruz bırakılan iki çocuğun davasında sanıklar hakkında yine tutuklama kararı verilmedi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 18 Eylül 2021
  • 08:42

Antalya'nın Finike ilçesinde 7 yaşındaki kız çocuğu G.E.G. ile ağabeyi 10 yaşındaki İ.E.G.'nin cinsel istismara uğramasıyla ilgili çocukların annesi ile üvey babasının yargılandığı davanın 6’ncı duruşması görüldü.

Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada yine tutuklama çıkmadı. Balıkesir’de 2020'nin Haziran ayında savcılığa giden babaanne G.S., o dönem 6 ve 9 yaşında olan 2 torununun cinsel istismara uğradığını belirterek Merve A., eşi Rahmi A. ve kadının erkek arkadaşlarından şikayetçi oldu. Savcılık, istismara maruz bırakılan iki çocuğun, Çocuk İzlem Merkezi'nde ifadesine başvurdu. Çocuklar ifadesinde üvey babası Rahmi A. ile isimleri F., A. ve M. olan kişilerin kendilerine cinsel istismarda bulunduğunu; anneanne F.G. ile dayı S.C.G.'nin de kendilerini şiddete ve istismara maruz bıraktıklarını anlattı.

3’üncü duruşmada serbest kalmışlardı

Çocuklar yaşadıklarını deftere yaptıkları çizimlerle aktarmıştı. Resimler soruşturma dosyasına girmişti. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan anne Merve A. ile üvey baba Rahmi A., sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklanmış ancak 3’üncü duruşmada yurt dışına çıkış yasağı şartıyla adli kontrolle serbest bırakılmıştı. Çocukların resimlerinin yayımlanmasının ardından kamuoyunun gündemine yeniden gelen cinsel istismar davasında faillerin serbest bırakılması büyük tepki çekmişti.

“Çocuklar ilaç kullanıyor”

Bugün görülen duruşmaya tutuksuz sanıklar Merve A., Rahmi A., istimara maruz bırakılan iki çocuk ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada çocukların babaannesi G.S. sanıklardan şikayetçi olduğunu belirterek, “Burada olmayan çocukların dedesi, anneanne ve teyzelerinden de şikayetçiyim. Çocuklar mağdur oldular. Torunlarım ağır travma altındalar. Yaşlarının üzerinde ağır ilaçlar kullanıyorlar” dedi.

Tutuklama talebi reddedildi

Antalya Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Avukat Serap Ertuğrul da sosyal hizmetler uzmanının yazdığı son raporun dikkate alınmaması gerektiğini belirterek, “Raporda babaannenin hastalığından bahsedilmektedir. Bu rapora dayanılarak çocuklar babaannelerinden alınmıştır. Babaanne için tam teşekküllü bir hastaneden rapor alınmalıdır. Çocukların akıbetinden babaannenin haberi yoktur. Çocuklar ağır ilaçlar kullanmaktadırlar. Çocuklar için de tam teşekküllü bir hastaneden rapor alınmalıdır. Sanıkların çelişkili beyanları vardır. Suç vasfı gözetilerek sanıkların tutuklanmasını talep ediyoruz” dedi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vekili de sanıkların tutuklanmalarını ve cezalandırılmalarını talep etti.

Sanıkların tutuklanmasına yönelik talebi reddeden mahkeme heyeti, duruşmayı 15 Kasım'a erteledi. Mahkeme, sanıklar hakkında adli kontrol kararının da devamına hükmetti.