Eğitim Sen’den miting çağrısı

Eğitim Sen 4 Nolu Şube üyeleri, İstanbul’da yaptığı basın açıklaması ile 19 Aralık’ta gerçekleştirecekleri bölge mitingine çağrı yaptı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 01 Aralık 2021
  • 22:00

KESK’e bağlı Eğitim Sen İstanbul 4 Nolu Şube üyeleri Gaziosmanpaşa’da basın açıklaması gerçekleştirdi. “İşsizliğe, yoksulluğa hayır! Emekten, halktan yana bütçe istiyoruz!” şiarı ile 19 Aralık’ta İstanbul’da yapılacak bölge mitingine çağrı yapan emekçiler taleplerini sıraladı.

Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krize ve emekçilere etkisine değinilen açıklamada kaynakların iktidarın tercihleri ile sermayeye aktarıldığı vurgulandı.

“İnsanca yaşayacak ücret, adil bir vergi sistemi ve güvenceli bir iş, ayrıcalık değil, bu ülkenin her yurttaşının temel haklarıdır” denilen açıklamada talepler şu şekilde sıralandı:

“-Kamu hizmetlerinin piyasalaştırılmasına, tasfiyesine ve özelleştirme soygununa son verilmesini, kamu hizmetlerine bütçeden ayrılan payın artırılmasını,

- Mali kayıplarımızın; gerçek hayat pahalılığı ve yoksulluk sınırında yaşanan artış temel alınarak telafi edilmesini,

- Omuzlarımıza yıkılan vergi yükünün hafifletilmesini, gelir vergisi adaletsizliğine son verilmesini, tüketimden alınan dolaylı vergilerin düşürülmesini, kar, faiz ve servet gelirlerine tanınan ayrıcalıkların kaldırılmasını, asgari ücretin vergi dışı bırakılmasını, belli bir servet düzeyinin üzerindeki zenginlerden servet vergisi alınmasını,

-Temel tüketim maddelerine son iki yıl içinde yapılan zamların geri alınmasını, söz konusu maddelerden alınan KDV’nin sıfırlanmasını,

-Her türlü güvencesiz istihdam uygulamasına son verilmesini, herkese güvenceli iş ve güvenli gelecek sağlanmasını,

-Lisans ve ön lisans mezunu tüm kamu emekçilerinin ek göstergesinin 3600’e çıkarılmasını

-Toplumsal cinsiyete duyarlı bir bütçenin hayata geçirilmesini, ILO’nun 190 sayılı Şiddet ve Taciz Sözleşmesi’nin imzalanmasını talep ediyoruz.”

“Söz, yetki, karar emekçilere” denilen açıklama 19 Aralık 2021 tarihinde İstanbul’da düzenlenecek KESK bölge mitingine çağrı yapılarak sona erdi.