Ebru Timtik için Paris'te eylemler

Ölüm orucunda ölümsüzleşen Av. Ebru Timtik için Paris’te eylemler gerçekleştirildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 30 Ağustos 2020
  • 12:41

Adil yargılanma talebiyle ölüm orucu direnişinin 238. gününde yaşamını yitiren devrimci Avukat Ebru Timtik için Paris'te dün iki eylem gerçekleştirildi.

İlk eylem Paris Demokrasi Platformu tarafından saat 15.00’de Strasbourg Saint Denis'deki Kemer'de yapıldı. Platform adına okunan açıklamada şunlar ifade edildi:

Avrupa'da faaliyet yürüten devrimci kurumlar olarak, Ebru Timtik'in faşizme meydan okuyan, adalet savaşçısı direnişçi kimliğiyle 238 gün süren cüret ve kararlılığını sahipleniyor, mücadelemizde yaşatacağımıza söz veriyoruz.
Helin Bölek ve İbrahim Gökçek'in türkülerini özgürce söyleyeceği, Ebru Timtik'in canını verdiği adaletli günlerin sabahlarına uyanılan özgür bir ülke için, faşizme karşı mücadelemize daha kararlı ve cesur bir tarzda büyütmeye devam edeceğiz.

Fransa Halk Cephesi tarafından bir başka eylem örgütlendi. Fransızca, “Adalet istiyoruz!”, Türkçe “Avukat Ebru Timtik Ölümsüzdür! Halkın Hukuk Bürosu Avukatları Onurumuzdur! Halk Cephesi” pankartları açıldı. Ebru Timtik'in fotoğraflarının taşındığı eylem bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Halk Cephesi adına yapılan açıklamada şunlar ifade edildi:

Dünyada ilkler yaratan bir avukatlık geleneğinden gelen Avukat Ebru Timtik, yine bir ilk yarattı ve yurdumuzun ilk avukat ölüm orucu şehidi oldu… Halkın Avukatı geleneğine çok görkemli bir halka daha ekledi.
Ebru, dünyanın tüm ezilen ve direnen halklarının avukatı olarak adalet ve hakikat savaşında bayraklaştı.

Açıklamanın okunmasının ardından Fransızca konuşmayla Ebru'nun mücadelesi anlatıldı. Eyleme Bir-Kar, PDD, Partizan, ATİK, Dersim Derneği, Köz katıldı. Fransa’da sol güçlerinden de destek verdiği eylem “Ebru Timtik ölümsüzdür!”, “Aytaç Ünsal onurumuzdur!”, “Yaşasın ölüm orucu direnişimiz!”, “Yaşasın devrimci dayanışma!” sloganlarıyla bitirildi.

Kızıl Bayrak / Paris