“Ebru Timtik için endişeliyiz”

Kızıl Bayrak’a konuşan Av. Naim Eminoğlu hastane önündeki saldırı sürecini anlatarak dayanışmayı yükseltme çağrısı yaptı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 24 Ağustos 2020
  • 23:04

Ölüm orucundaki avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal ile dayanışmak için hastane önünde yapılan nöbete polis saldırdı. On kişinin gözaltına alındığı saldırı sonrası Ebru Timtik’in zorla tutulduğu hastane önündeki banklar kaldırıldı. Gözaltına alınanların iki gün gözaltında tutulacağı ifade edilirken Av. Naim Eminoğlu hastane önündeki saldırı sürecini anlatarak dayanışmayı yükseltme çağrısı yaptı.

Av. Naim Eminoğlu şunları ifade etti:

“Merhabalar, şu an Dr. Sadi Konuk Devlet Hastanesi önündeyiz. Avukat Ebru Timtik 26 gündür bu hastanede zorla tutuluyor. Dün durumunun kötüleştiğini öğrendik refakatçisinin aracılığıyla. İnsanlar, merak edenler, sevenleri, dostları buraya gelmeye başladı. Buradaki sayı arttıkça burada bulunan polislerin saldırganlığı arttı. Aslında gün içinde de bir TAYADlı ailenin üstündeki önlüğü bahane ederek insanlara saldırdılar ve 10 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Ebru Timtik’in dayısı Yıldırım Deniz’de var, onu da gözaltına aldılar. Sonra öğrendik ki gözaltına alınanları Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet’e götürmüşler. Propaganda gibi absürt suçlamalarla suçladıklarını öğrendik.  Gözaltına alınanlarla ilgili iki günlük gözaltı kararı var. Daha sonra aileler banklara oturdu ve polis belediye aracılığıyla bankları kırarak, yerlerinden söktürdü. Şu an iki tane zırhlı araç bekliyor. Gözaltına alınanlarla ilgili kamu malına zarar verme de var. Kamu malına zarar verenler bankları kaldıranlar, açık bir biçimde suç işlediler. İnsanlar oturmasın, beklemesin, desteğe gelmesinler diyerek bankları kaldırdılar. Ama bu insanları vazgeçirmedi, hala bekleyenler var. Biz buradayız, gece boyunca burada olacağız. Ebru Timtik’in sağlığını bozanlar kendileri, 26 gündür kapalı bir hücrede tutanlar sağlığını bozdu. ATK raporuna rağmen tahliye etmeyenler sağlığını bozdu ve Ebru Timtik için endişeliyiz. Tüm sevenlerini, meslektaşlarımızı, dostlarımızı Bakırköy Sadi Konuk Hastanesi önüne davet ediyoruz, biz buradayız.”