Dink davasının 95. duruşmasında ikinci gün

Hrant Dink cinayeti davasının 95. duruşmasının 2. gününde, Akbank’a ait kayıp kamera görüntüleri üzerine duruldu.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 05 Eylül 2019
  • 18:29

Agos Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayeti davasının İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen bugünkü duruşmasında Akbank Pangaltı Şubesi’ne ait kayıp kamera görüntüleri üzerine duruldu.

Duruşmada cinayetin gerçekleştiği dönem Akbank Pangaltı Şube müdürlüğü yapan Hamza Bülent İlkehan tanık olarak ifade verdi. İlkehan ifadesinde, cinayet günü 7-8 kere farklı sivil polislere görüntüleri verdiğini, polislerin tutanak imzalamaktan kaçındıklarını ve sadece bir kere tutanak imzalandığını söyledi.

Cinayet anına ilişkin görüntülerin kayıp olmasına karşın, İlkehan bankadaki kameraların sağlam olduklarını belirterek “Kamera görüntüleri 15 günde bir ilk görüntünün üzerine yeniden kayıt yapmaya başlıyor. Ben de görüntülerin başına bir iş gelmesin diye bütün hard diski tutanak tutarak polislere teslim ettim” dedi.

İlkehan’ın ardından  “FETÖ” üyeliğinden tutuklu bulunduğu Silivri Hapishanesi’nden SEGBİS aracılığıyla, görüntüleri alan polis Cem Akar tanık olarak dinlendi.

Akar verdiği ifadede “O dönemde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Sağ Büro Amirliğinde komiser yardımcısı olarak görev yapıyordum. Olay yerine ilk gelen ekiptik. Yanımda memurlarım vardı. Ben oradayken benim de tanımadığım iki kişi gelip görüntüleri aldı. Ben görüntüleri ‘kimseye vermeyin’ dedim. Müdür de bana ‘istihbarat görüntüleri aldı’ dedi. Ben de onları gördüm. Diğer polislerden tarzları farklıydı o yüzden hatırlıyorum. Polis olup olmadıklarını bilmiyorum. Ama polis olmasalar o kadar rahat gelip orada çalışamazlardı. Beni oraya gönderen Celal Sel, personel sayısı az olduğu ve görüntüleri hızla toplamak için bir kısmını istihbarat toplasın demişti. Bir kısım görüntüyü istihbaratçılar topladı. İstihbarat ve TEM’den başka çalışan şube yoktu” dedi.

Bugünkü duruşmada Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Vekili Ali Baştürk de tanık olarak dinlendi. Baştürk ifadesinde Dink cinayetinden çok “FETÖ” üzerine konuştu. Tutuklu sanıklardan Muharrem Demirkale ile “FETÖ” üzerine tartışma yaşandı.

Duruşmaya yarın devam edilecek.