Devrimci tutsaklardan yeni yıl mesajları

Tekirdağ 1 No'lu F Tipi hapishanesinde tutuklu bulunan sınıf devrimcileri ve Hacılar F-Tipi hapishansinden devrimci tutsak Murat Karayel gönderdikleri mektuplarla yeni yılda mücadeleyi büyütme çağrısı yaptılar.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 30 Ocak 2020
  • 16:28

Sevgili Kızıl Bayrak emekçileri, hepinizi en içten devrimci duygularımızla sıkıca kucaklıyoruz. Yeni bir yıla yeni umutlarla girerken, sınıfsız ve sınırsız bir dünya umudumuzun Kızıl Bayrak’ını unutmak olmaz dedik. Tüm olumsuz koşullara rağmen onlarca yıldır dalgalanıyoruz. Teslimiyet ve oportünizm akıntısına inat sosyalizm ve devrim inancıyla kürek sallamaya devam ederken şunu gördük: Kararlı duruşumuzu çeşitli vesilelerle ortaya koyduğumuzda “o işler eskide kaldı” diyerek yarı alaycı, yarı burun kıvırarak yüzümüze bakanlara, tarih kendi doğruları ile cevap veriyor. Ve bir anda karşımıza çıkan toplumsal olaylar, çözümsüzlükler, çelişkiler devrimin güncelliğini önümüze koydu. İşte bu yüzden şimdi bayrağımız daha bir gururla dalgalanıyor, tüm dünyada ve Türkiye’de.

Bu bayrağın dalgalanmasına hiçbir kuvvet mâni olamayacaktır. Spartaküs’ün isyan ordularının katledilmesi köleliğin yıkılmasını önleyemediği gibi. Paris Komünarlarının katliamı işçi sınıfının devrimci mücadelesini engelleyemediği gibi. Ekim Devrimi olup yine tarih sahnesinde yerimizi almayı bildik. ‘89 yıkılışının ardından “yine geleceğiz” dedik ve geldik! Devrim bayrağı dalgalanmaya devam ediyor.

Bu bayrağı inanç ve kararlılıkla yeni yılının devrimci sınıf çalışmamızda başarılarla dolu bir yıl olması dileğiyle, sevgilerimizi sunuyoruz.

Dünya yeni krizler, bunalımlar, savaşlar ve devrimler döneminde. Uzakdoğu’dan Amerika’ya dünyanın dört tarafında işçiler, kadınlar, gençler ve halklar başka bir dünya arayışında.

Ve bir kez daha Marksizm dünya halklarına yol göstermeye devam ediyor. Eşit ve özgür dünya özlemini bilimsel zemine oturtan Marksizm’i kurucu öğretmenlerinden öğrenmek günün görevidir. Eylem kılavuzu olan Marksizm’in devrimci enerjisini açığa çıkaran Ekim Devrimi yol göstermeye devam ediyor. Yeni yılda Yeni Ekimler mücadelesini daha da güçlendirelim.

Tekirdağ’dan tutuklu sınıf devrimciler

Merhaba Arkadaşlar

Direnişle kazanılacak özgür günlerde görüşebilmek umuduyla yeni yılınızı kutluyor, çalışmalarınızda başarı diliyorum.

Yayınınızı düzenli olarak takip etmek istiyorum. Postalayarak buna imkân tanırsanız memnun olacağım.

Murat Karayel, Hacılar F-Tipi Cezaevi B-14-Kırıkkale