DEV TEKSTİL ile dayanışma açıklamaları

Ankara İşçi Meclisi, DİSK Birleşik Tarım ve Orman İşçileri ve DİSK Devrimci Yapı İnşat İşçileri Sendikası Bölge Temsilcisi Haydar Baran, Umut-Sen Trakya ve İşçi Emekçi Birliği (İEB) yaptığı açıklamada DEV TEKSTİL Çorlu İl Temsilciliği'ne bu sabah yapılan polis baskınını kınadı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 14 Haziran 2023
  • 20:45

Ankara İşçi Meclisi, DİSK Birleşik Tarım ve Orman İşçileri ve DİSK Devrimci Yapı İnşat İşçileri Sendikası Bölge Temsilcisi Haydar Baran, Umut-Sen Trakya ve İşçi Emekçi Birliği (İEB) yaptığı açıklamada DEV TEKSTİL Çorlu İl Temsilciliği'ne bu sabah yapılan polis baskınını kınadı.

Ankara İşçi Meclisi: Örgütlenme hakkımız engellenemez!

“Sermaye iktidarı DEV TEKSTİL Çorlu Temsilciliği’ne saldırarak sendika çalışanlarını gözaltına aldı. AKP-MHP'nin başını çektiği sermaye iktidarı seçim sonrasında işçi ve emekçilere saldırmaya başladı. Kapitalist sistemin kriz içinde olduğu, işçi ve emekçilerin yaşamlarının her geçen gün daha da kötüleştiği, emek ve sermayenin arasındaki uçurumun daha da arttığı süreçte sermayenin sözcüleri işçi ve emekçilere ve örgütlerimize saldırarak krizi atlatmayı umuyor. Dahası krizin yükünü emekçilere ödetmeye ve onları öncüsüz bırakmaya çalışıyor.

Fakat biz biliyoruz ki bu saldırılar nafiledir! İşçi sınıfının öfkesinden kurtulamayacaksınız. İşçi sınıfının örgütlenmesinin ve sizden hesap sormasının önüne geçemeyeceksiniz. Saldırılarınız nafiledir. Siz de biliyorsunuz ki bir volkanın üzerinde tahtınıza kurulmuşsunuz. Ama ne tahtınız bakidir ne de sömürü düzeniniz... İşçi ve emekçiler fabrikalardan, emekçi semtlerinden, sokaklardan gelip onlara yaşattığınız cehennemin hesabını soracak."

DİSK Birleşik Tarım ve Orman İşçileri ve DİSK Devrimci Yapı İnşat İşçileri Sendikası Bölge Temsilcisi Haydar Baran:

“Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası Çorlu Temsilciliği ve sendika çalışanlarının evi bugün sabah saatlerinde kolluk tarafından basıldı. Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası'nın iki çalışanı gözaltına alındı.   

Sendikal örgütleme haktır gasp edilemez! Örgütlenme özgürlüğü engellenemez! İki DEV TEKSTİL çalışanı derhal serbest bırakılmalıdır.”

İşçi Emekçi Birliği:

“Sermaye düzeninin, bu düzenin bekçiliğini yapan hükümetin ileri ve devrimcilere yönelik saldırıları hız kesmeden devam ediyor.

Bileşenimiz olan DEV TEKSTİL Çorlu İl Temsilciliği'ne bu sabah polis tarafından baskın yapıldı.

Sendika binasında yapılan aramada kitaplara ve sendika afişlerine keyfi bir şekilde el konuldu. Sendika binasına yapılan baskından önce DEV TEKSTİL Çorlu temsilcilerinin kaldığı eve yapılan baskın sonucu sendika temsilcileri gözaltına alındı.

İşçiler içerisinde devrimci bir perspektifle örgütlenme çalışması yapan DEV TEKSTİL’e yapılan saldırıyı kınıyoruz.

Gözaltılar, baskılar, tutuklamalar ilericilerin, devrimcilerin meşru haklı mücadelesini durduramaz!

Gözaltılar serbest bırakılsın!”

Umut-Sen Trakya:

"Bugün sabah Dev Tekstil sendikası Çorlu temsilciliğine ve evlere yapılan polis baskınında sendika çalışanları gözaltına alındı ve temsilcilikte yapılan aramayla kitap ve afişlere keyfice el konuldu. Gözaltılar derhal serbest bırakılsın!"