“Denizlerin yolundan Filistin halkıyla dayanışmaya”

BDSP ve DGB 5 Mayıs’ta Dolmabahçe’de gerçekleştirecekleri 6 Mayıs anmasına çağrı yaptı. İzmir’de ise üniversitelerde DGB Denizlerle ilgili afiş astı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 03 Mayıs 2024
  • 18:00

BDSP ve DGB 5 Mayıs’ta Dolmabahçe’de gerçekleştirecekleri 6 Mayıs anmasına çağrı yaptı. İzmir’de ise üniversitelerde DGB Denizlerle ilgili afiş astı.

BDSP ve DGB Dolmabahçe'ye üç fidan anmasına çağırıyor

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu ve Devrimci Gençlik Birliği, 6 Mayıs 1972 yılında katledilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ı Dolmabahçe’de anacak.

5 Mayıs Pazar günü 17.00’da gerçekleştirilecek anma için hazırlanan BDSP pankartları Esenyurt’ta Köyiçi ve Tabela Meydanı’nda asıldı.

Sefaköy Merkez, Beşyol metrobüs, Sefaköy fabrikalar yolu, Halkalı meydan, PAGEV lisesi, Sebahattin Zaim Üniversitesi, İkitelli Atatürk mahallesi, Atakent ve Bakırköy Devlet hastanesinin çevresi Küçükçekmece Diş Hastanesi ve çevresine asılan pankartlarla emekçiler anmaya çağrıldı.

DGB şu çağrıyı yaptı:

“NATO başta olmak üzere emperyalist aygıt ve devletlerin genişleme ve hegemonya savaşları yüzünden açlığa, yoksulluğa sürüklenen, yerinden edilen milyonlarca işçi-emekçi, genç, kadın ve çocuğun hesabını sormak için 6.  Filo'yu Dolmabahçe'den denize döken Üç Fidan'ın yolunda mücadeleyi büyütelim.

Siyonist İsrail ve hamileri olan ABD- AB başta olmak üzere gerici devletlerin desteği ile soykırıma uğrayan Filistin halkıyla dayanışmak Denizlerin bizlere bıraktığı onurlu bir mirastır. Bu Devrimci mirasa sahip çıkmak için bütün gençliği 5 Mayıs saat 17.00'da Dolmabahçe'de eyleme çağırıyoruz"

BDSP ve DGB'nin gerçekleştireceği eylemin bilgileri:

Tarih: 5 Mayıs Pazar

Yer: Dolmabahçe / İstanbul

Saat: 17.00

İzmir ve İstanbul’da DGB’den 6 Mayıs çağrısı

DGB ise İzmir’de ve İstanbul’da üniversite çevrelerine “Denizlerin yolu Devrime çıkar” şiarlı 6 Mayıs afişlerini astı ve gençliği mücadeleye çağırdı.

İzmir Buca'da Dokuz Eylül Üniversitesi Fakültesi etrafı, Üçkuyular, Heykel'de afişler asıldı.

İstanbul’da ise Kadıköy, Beşiktaş, Şişli ve Okmeydanı'nda afişler ile mücadele çağrısı gençliğe taşıdı.

Kızıl Bayrak / İstanbul, İzmir