Demirtaş: Seçimden sonra PKK’nin silah bırakması için çalışacağız

Demirtaş’ın mesajları medyada yankı uyandırdı. Bu çabaların 14 Mayıs’tan sonra düzen tarafında karşılık bulup bulmayacağı belli değil ama ırkçı-şoven söylem üzerinden propaganda yapanları rahatsız ettiği kesindir.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 14 Nisan 2023
  • 11:55

Maraş merkezli 6 Şubat depreminin ardından PKK “eylemsizlik” kararı aldığını ilan etmişti. Saray rejiminin buna yanıtı ise sınır ötesi saldırıları arttırmak oldu. Seçim tarihi kesinleşince, eylemsizlik kararı seçime kadar uzatıldı. “Kan dökerek oy arttırma” politikası izleyen Saray rejimi, Irak Kürdistan bölgesinde korsanlık eylemlerini ekledi. Bunlara rağmen eylemsizlik kararı geri çekilmedi.

Dinci-faşist AKP-MHP koalisyonu eylemsizlik kararından rahatsız olmuş görünüyor. Zira bu karar Kürt hareketi üzerinden kirli propaganda yapma hevesini boşa düşürdü. Buna karşın Tayyip Erdoğan ve onun etekleri altında toplanan şeriatçılar ve ırkçı faşistler Kürt halkına ve sola düşmanlığı üzerinden tehdide dayalı iğrenç propagandaya başladılar. AKP şefi ile müritlerinin ırkçı-saldırgan üsluplarını her zamankinden da iğrenç bir biçime büründürdüler.

PKK’nin eylemsizlik kararına atıf yapan HDP’nin tutuklu eski Eş Başkanı Selahittin Demirtaş, yayınladığı mesajlarla kandan beslenen Saray rejiminin rahatsızlığını bir üst aşamaya çıkarmış görünüyor. Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Demirtaş, şunları ifade etti:

“Halkımıza sözümüz olsun, çatışmadan beslenen Erdoğan rejimi sonrasında PKK’nin Türkiye’de tümüyle silah bırakması için elimizden geleni yapacağız ve mutlaka başaracağız. TBMM’de usulünce, hukuk çerçevesinde sorunlarımızı çözüp büyük toplumsal barışı kesinlikle sağlayacağız.”

“Bunları çoktan yapabilirdik. Ama; Erdoğan barışı isteyenleri içeri attı, tecride aldı, partilerini kapatmaya çalıştı, belediyelerine kayyım atadı, provokasyonlarla çatışmayı körükleyip ‘terör’ söylemi üzerinden halkı korkutup oy toplamaya çalıştı. Halen de bunu yapıyor” görüşünü savunan Demirtaş, PKK’nin eylemsizlik kararına dikkat çektiği mesajlarında, “Sahtekarlara inanmayın, barış ve huzur mümkündür. PKK eylemsizlik kararı alıp çözüme kapı araladı. Ama ısrarla provokasyonlar yapılıyor…” dedi.

Demirtaş’ın mesajları medyada yankı uyandırdı. Bu çabaların 14 Mayıs’tan sonra düzen tarafında karşılık bulup bulmayacağı belli değil ama ırkçı-şoven söylem üzerinden propaganda yapanları rahatsız ettiği kesindir.