DEM Parti’den saldırılara tepki

DEM Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında Tülay Hatimoğulları, iktidarın savaştan beslendiğini belirterek barışı savundu.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 27 Aralık 2023
  • 21:00

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Genel Merkez binalarında basın toplantısı düzenledi.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre Hatimoğulları, AKP-MHP iktidarının kin ve nefreti diri tutarak ülkede yaşanan ekonomik krizi, açlığı ve yoksulluğu konuşmalarını engellemek istediğini belirterek şunları söyledi:

“Türkiye siyasi ve toplumsal tarihinin çok önemli dönemeçlerinden birini yaşıyoruz. Kürt sorununun çatışmayla, ölümle çözülemeyeceğinin, çatışmaların ve savaşın derinleştirildiği bir evreden geçiyoruz. 40 yıldır bu ülkenin dört bir tarafına cenazeler gidiyor. Birileri iktidarını korumak için bu savaşı ne yazık ki körüklüyor. Bizse bütün bu ölümlere rağmen her zaman döndük ve şunu söyledik; lütfen barış olsun bu ülkede. Bizler, gelin hep birlikte barış için çalışalım dedik ve buradan da sözümüzü yineliyoruz, biz barış için çalışıyoruz ve herkesi barış için çalışmaya davet ediyoruz.”

Kendilerini meclise halkın taşıdığını belirten Hatimoğulları sınır ötesi saldırıların son bulmasını istedi:

“Bizler DEM Parti olarak dedik ki; sınır ötesi operasyonları derhal durdurun. Libya'da, Irak’ta. Suriye’de ne işiniz var dedik. İktidar bundan acayip rahatsız oldu. Her seferinde ‘sınırı, sınırın ötesini de koruyacağız’ diyerek Türkiye’yi daha güvenliksiz hale getirdiler. Biz bir kez daha soruyoruz, hakikaten ne işiniz var? Güvenlik dedikçe, sınırlarımız dünyanın en güvenliksiz sınırları haline gelmiş durumdadır. IŞİD’i, El Nusra’yı Kürtlerin yerine ikame ederek, Kürtlerin yerine onları komşu olmaya addederek, sınırlarımız dünyanın en güvensiz sınırları haline geldi. Bun kim yaptı?  Şu anki iktidar ve karar vericiler yaptı.”

Hatimoğulları Kürt halkına yönelik saldırıyla İsrail’de farksız bir suç işleyen Türk sermaye devletinin savaş histerisine karşı barışı savunduklarını ve savunacaklarını söyledi.