Değişim için tek yasa sınıf mücadelesidir!

Ege İşçi Birliği, seçim sonuçlarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 28 Mayıs 2023
  • 22:23

Ege İşçi Birliği, Cumhurbaşkanı seçim sonuçlarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Ege İşçileri Birliği tarafından yapılan açıklama şöyle:

Seçimler sona erdi. Yaşanan ekonomik krize sosyal ve siyasal sorunlara rağmen emek düşmanı Erdoğan hükümeti iktidarını sürdürme imkânı buldu.

İşçi kardeşler, sözümüz size!

Kime oy verseniz de hangi ittifakı destekleseniz de aynı koşullarda çalışıyor, aynı koşullarda yaşıyorsunuz. Uzun çalışma süreleri sosyal yaşamınızı yok ediyor, ekonomik kriz belinizi büküyor, iş cinayetleri canınızı alıyor ve kapitalist sömürü bir dakika dahi yakanızı bırakmıyor.

Mücadele tepeden değil, tabandan birleşerek verilir!

Seçim sonuçları elbette mücadelenin ilerlemesi, sorunları ve neler yapılması gerektiği ile ilgili bize veri sağlıyor. Ama esas olan sandık mücadelesi değil sınıf mücadelesidir. Toplumsal yaşam ve mücadele düzen partilerinin koridorlarında değil, fabrika fabrika, tezgâh tezgâh sınıf mücadelesinin içinde ilerler. Erdoğan iktidarı yarından itibaren ekonomik ve sosyal yıkım programına kaldığı yerden devam edecek. Grev yasakları, vergi yükü, zamlar, düşük ücretler gibi birçok saldırının mahiyeti genişleyecek.

İşçi sınıfı olarak önümüzde şimdi sadece iki seçenek var. Ya bu saldırılara boyun eğeceğiz, kölece çalışma ve yaşam koşullarına kendimizi ve çocuklarımızı mahkûm olmasına rıza göstereceğiz. Ya da örgütlenip fabrika fabrika, işyeri işyeri mücadele edeceğiz.

Kadını-erkeği ile işçi sınıfımızın bu saldırılara direnecek gücü vardır. Önemli olan kararlı olmaktır. Ekonomik ve sosyal haklarımız için, eşitlik ve kardeşlik için, demokratik haklarımız için hep beraber mücadelemiz devam etmelidir.

Dün olduğu gibi bugün de Emeğin Kurtuluşu yürüyüşümüz devam edecek. İşçi düşmanları yenilecek ve emeğin zinciri bir daha geri dönülmez bir biçimde kırılacak. Reformist sol partilerin ham hayalleri çok açık biçimde iflas etmiştir. İşçi sınıfının değiştirici ve dönüştürücü gücü açığa çıkarılmadan, toplum kendi taleplerine dayalı bir mücadele ile birleştirip değiştirilmeden bu baskı ve sömürü düzeninde çok sınırlı değişikliklerin bile yaşanmasının zor olduğu bir kez daha görülmüştür. Yapılması gereken işçi sınıfının büyük gücünü açığa çıkarmak, başta sendikalarımız olmak üzere mücadele örgütlerimizi yeniden sınıf örgütleri haline getirmek, her bir fabrikayı sınıf mücadelesinin kalesi haline getirmektir.

İnancımız tamdır! Gelin el ele verelim ve doğrulalım. Kazanmak için birleşelim!

Ege İşçi Birliği

28 Mayıs 2023