Çorlu Tren Katliamı Davası'nda mütalaa

Çorlu Tren Katliamı davasında Turgut Kurt ve Özkan Polat'ın bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmaları, diğer faillerin ise cezalandırılmalarını istendi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 23 Kasım 2023
  • 21:30

Tekirdağ Çorlu'da 2018'de 25 kişinin yaşamını yitirdiği, 318 kişinin yaralandığı Çorlu Tren Katliamı davasının 17. duruşması görülüyor. 13 kişinin yargılandığı davada savcı mütalaasını sundu.

Savcı mütalaasında, failler Mümin Karasu, Turgut Kurt ve Özkan Polat'ın bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmaları sebebiyle cezalandırılmaları ve tutuklanmalarını talep etti. Diğer faillerin ise basit taksirden cezalandırılmaları talep edildi.

Bir önceki duruşmada mahkeme, bilirkişi incelemesi ve keşif yapılması talebinin yanı sıra üst düzey yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunulması taleplerini reddetmişti.

Mahkeme heyeti tutuklama taleplerinin hükümle birlikte değerlendirilmesine karar vererek duruşmayı 24 Ocak 2024 tarihine erteledi.

Öz: Adaleti bekliyoruz

Duruşma öncesi tren katliamında yaşamını yitirenlerin aileleri “Adalet istiyoruz” pankartıyla adliyeye yürüdü. Adliye önünde açıklama yapan aileler, katliamda yaşamını yitirenlerin isimlerini okuyarak “Burada” diye haykırdı.

Katliamda oğlu Oğuz Arda Sel ile eski eşi Hakan Sel'i kaybeden Mısra Öz şunları ifade etti:

“Biz adalet istemiyoruz artık. Biz adaleti bekliyoruz. Olması gerekeni yapmalarını bekliyoruz. Duruşmalardan beri ne yazık ki gerçek sorumlular dediğimiz, elimizde taşıdığımız bu liyakatsız kişiler, liyakatsız yöneticiler; ne yazık ki savcılığın elinde yetki olduğu hâlde bir yerlere güçleri yetmediği için bu duruşma salonlarına getirilemediler. 'Suçlu yağmurdur' denilen yerden şu anda 13 tane sanığa geldik. İçeride 13 tane sanık yargılanıyor. Bu 13 sanığın, bugün savcının mütalaasında açıkladığı durumda bizim beklediğimiz, olası kasıt üzerinden her birinin ceza almasıdır.”

Yürüyüş boyunca “Hak, hukuk, adalet; kaza değil, cinayet”, “Çorlu'nun hesabı sorulacak” ve “Gün gelecek, devran dönecek. Katiller halka hesap verecek” sloganları atıldı.