Boğaziçi Üniversitesi’nde “özerk ve demokratik üniversite” talebiyle direniş 193 günü geride bıraktı. Akademisyenler kayyım rektör Melih Bulu’nun görevden alınmasının ardından da eylemlerini sürdürdü.
Bugün resmi tatil olmasına rağmen rektörlük binasına sırtlarını dönerek nöbet tutan akademisyenler, bir kez daha “Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz” dedi.
Akademisyenler Bulu’nun görevden alınmasını şarkılar ve dans eşliğinde kutladı, ardından kayyım tabelasını “vekaleten kayyumluk” yazarak yeniledi.
“Bu bir kazanım değil yalnızca geri adım, mücadele şimdi başlıyor”
Öğrenciler direniş çadırlarını kurarak “Tüm bileşenlerle seçim hemen şimdi” yazılı pankartı çadırlarına astı.
“Kayyumlar gidecek biz kalacağız!”, “İstifa yok tek başına ya tüm kayyumlar, ya tüm kayyumlar!” sloganları atan öğrenciler, direnişlerinin tüm kayyumlar gidene kadar süreceği vurguları yaptı. “Kayyım Bulu, atandığı gibi yine bir gece yarısı kararıyla sahibi tarafından kukla gibi geri çekildi” diyen öğrenciler, Bulu’nun görevden alınışının, kayyım düzeninin son bulması için mücadelede yeni bir başlangıç olması gerektiğini vurguladı.
“Bizler piyonu değil, şahı istiyoruz!”
“Bu daha başlangıç mücadeleye devam!” sloganı atan öğrenciler Güney kapıya sloganlar ve konuşmalar eşliğinde yürüyüş gerçekleştirerek burada basın açıklaması yaptı. Açıklamada Bulu'nun görevden alınmasına dair şu ifadeler kullanıldı:
“Bugün değişen hiçbir şey yok! Mücadele etmeye daha kararlı bir şekilde devam edeceğiz. OHAL KHK’larıyla başlayan kayyum atamalarının bugünkü kurbanı, iradesini Saraya teslim eden kayyum Melih Bulu oldu. Bogaziçi Üniversitesi bileşenleri olarak bu süreçte geri adım atmadık ve yola çıkarken yükselttiğimiz demokratik talepler gerçekleşene kadar da geri adım atmayacağız. Bizler piyonu değil, şahı istiyoruz!”
“Bağımsız ve birleşik bir mücadeleye”
“Bugün değişen hiçbir şey yok!” vurgusuyla devam edilen açıklamada, HDP'ye yönelik kapatma davası, vekillerinin tutukluluğunun devamı, İstanbul Sözleşmesi'nin feshi, Suruç, Ankara katliamarının gerçek sorumlularının yargılanmaması, Somalı madencilerin avukatı Selçuk Kozağaçlı'nın tutuklu olması gibi "adaletsizlikler" üzerinde duruldu. Doğa ve emek sömürüsünün dört bir yanda hız kesmeden devam ettiği belirtilen açıklama yarın Kadıköy'de miting çağrısıyla şöyle son buldu:
“Bu nedenle bizler, bugün sevinecek hiçbir şey olmadığını ve mücadelenin henüz yeni başladığını biliyoruz. Demokratik hakları gasp edilen tüm kesimleri de bağımsız ve birleşik bir mücadeleye davet ediyoruz.
“Buradan hareketle, herkesi yarın saat 19.00’da Kadıkoy Rıhtıma, 'Tüm kayyumlar gidecek' şiarlı eylemimize davet ediyoruz.”