Birleşik Emekliler Sendikası 1. Olağan Genel Kurulu toplandı

Birleşik Emekliler Sendikası 1. Olağan Genel Kurulu Yakacık Kültür Merkezi'nde toplandı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 25 Şubat 2023
  • 21:45

Birleşik Emekliler Sendikası 1. Olağan Genel Kurulu için Yakacık Kültür Merkezi'nde toplandı. Genel Kurul öncesi kürsüye “Emekliye yaşam hakkı yoksa emekliden size oy yok, asgari değil insanca yaşam!” şiarlı dövizler asıldı.

Sendika yönetimi adına gelenler selamlandıktan sonra, sendika kuruluş ve çalışmalarına dair bilgilendirme yapıldı. Eylül 2022'den itibaren resmi çalışmalarına başlayan Birleşik Emekliler Sendikası’nın faaliyet yürüttüğü il ve ilçeler ve bugüne kadar yapılanlar özetlendi. Son olarak emeklilerin taleplerini temsil etme ve yeterli üye sayısına ulaşarak devletle TİS sürecine oturma ve örgütlenme çağrısı yapıldı. 

Yönetim kurulu adına yapılan açılış konuşması sonrası divan oluşturuldu. 

Bu arada “Deprem değil tedbirsizlik öldürür” ekseninde deprem ve gerçekleşen yıkıma dair kısa bir video gösterimi gerçekleştirildi. Ardından Birleşik Emekliler Sendikası olarak gerçekleştirilen eylemlerden görüntüler izlendi. 

Divan konuşmalarına başlamadan önce depremde ölenler, gazi ve şehitler için 1 dakikalık saygı duruşuna yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. 

Divan ilk sözü Mahmut Şengül'e verdi. Şengül, konuşmasında Birleşik Emekliler Sendikası'nın bir ihtiyaç ve zorunluluktan doğduğunu, emeklilerin 14 milyonu bulduğunu, bunun iktidar getirip iktidar götürecek bir güce tekabül ettiğini ve bu gücün örgütlenmesi gerektiğini belirtti. Mevcut iktidar yerine kendi seçtiklerimiz gelse dahi örgütlü olmadıkça emeklilerin taleplerinin karşılanmayacağına vurgu yaptı. 1964'ten bugüne her hükümetin emeklilerden çalıp çırptığına dair verileri paylaştı. Şengül, hiçbir siyasi partiye ya da konfederasyona bağlı olmadıklarını, emeklilerin öz gücüne dayalı bir sendikayı temsil ettiklerini ifade etti. 

Şengül'ün ardından divan söz isteyen kurucu üyeler ve temsilcilere söz verdi. Türkiye Emekliler Derneği de söz alarak, en fazla üyeye sahip bir yapı olduklarını, Birleşik Emekliler Sendikası’yla bir bütünün parçası olduklarını vurguladı. 

HDP milletvekili Musa Piroğlu ise yaptığı konuşmada, depremde bir kez daha toplumun yaşadığı yıkıma ve AKP iktidarına karşı insanca bir yaşam için mücadele etme çağrısı yaptı.

Konuşmalar sonrasında yeni yönetim için adaylar kürsüye çıktı. Tek liste ile yapılan seçimin ardında genel kurul sona erdi. 

Kızıl Bayrak / Kartal