Berkin Elvan davası: Katil polisi korumaya devam

Berkin Elvan davası, 14. duruşmada da katil polis korunmaya devam edilerek 13 Kasım’a ertelendi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 25 Eylül 2019
  • 12:50

Haziran Direnişi’nde gaz fişeğiyle vurulan ve yaklaşık 9 ay komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın katledilişine ilişkin dava bugün devam etti.

Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen duruşmada, mahkemenin istediği raporların halen gelmediği belirtilerek katil polis korunmaya devam edildi. Heyet başkanı “toplumsal olaylar hakkında raporların gelmesinin uzun sürdüğünü” söyledi.

Gülsüm Elvan katillerin korunmasına isyan etti

Duruşmada Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan, raporların gelmeyerek katillerin korunmasına, “Yeter artık kaçıncı duruşma bu. Katil orada belli. Daha bir hafta olmadı 6 yaşında bir çocuğu panzer ezdi. O anne değil mi? Annelerin acılarını neden yarıştırıyorlar. Biz artık yargı istiyoruz. Biz de anneyiz. Ceza verilmesini istiyoruz” diye tepki gösterdi. HDP Diyarbakır binası önünde bekletilen anneler üzerinden oynanan mizansene dikkat çekerek “Şimdi anneleri karşı karşıya getiriyorlar” diyen anne Elvan şöyle konuştu:

“Benim çocuğum 269 gün, 15 yaşına geldi 16 kiloya düştü. Ben anne değil miyim? Ahmet Atakan’ın daha açılmamış bir duruşması var. O anne değil mi? Ethem Sarısülük’ün annesi her konuştuğunda bir soruşturma. O anne değil mi? Hasan Ferit’in annesi anne değil mi? Dilek Doğan annesinin kucağında öldürüldü o anne değil mi?”

Mahkeme katil polisi yine tutuklatmadı

Gülsüm Elvan’ın ardından konuşan Avukat Çiğdem Akbulut mahkemenin talep ettiği cevapların ikinci, üçüncü kez geldiğini belirterek “Mevcut cevapların hepsinde katil belli. Biz artık beklemek istemiyoruz. Berkin’in katilinin hak ettiği cezayı alması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Mahkemenin “cevap bekliyoruz” bahanesine de değinen Av. Akbulut, Raporların cevaplarını bekliyorsanız elinizdeki hukuki gücü kullanarak ara karar vermenizi bekliyoruz. Cevap gelmesi halinde tüm beyanlarımızı sunacağız” dedi.

Mahkeme katil polisi yine korudu ve davayı 13 Kasım’a erteledi.

Duruşmanın ardından Elvan ailesi, avukatları ve desteğe gelenlerle birlikte adliye önünde basın açıklaması yapılarak adalet talebi bir kez daha haykırıldı.