BDSP Gazi Katliamı’nın yıldönümünde eyleme çağırıyor

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP) Gazi Katliamı’nın 20. yılında hesap sormaya, eyleme çağırıyor.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 09 Mart 2015
  • 20:45
Arşiv

Arşiv

BDSP, yaptığı yazılı açıklamayla katliamın 20. yılında bir kez daha devletin katliamcı kimliğini teşhir ederken, artan baskı ve saldırı yasalarının da bu katliamcı kimliğin yeni adımları olduğuna işaret etti.

BDSP, Gazi Katliamı’nın 20. yılında katillerden hesap sormak ve artan faşist saldırganlığa karşı mücadeleyi yükseltmek için tüm işçi ve emekçileri 12 Mart’ta Gazi Mahallesi’nde gerçekleştireceği eyleme çağırıyor.

BDSP’nin çağrısını sunuyoruz:

 

Gazi Katliamı’nın 20. yılında sokağa hesap sormaya!

Sermaye devletinin eli kanlı tetikçilerinin gerçekleştirdiği Gazi Katliamı’nın üzerinden 20 yıl geçti. Gazi Katliamı, sermaye devletinin gerçekleştirdiği ilk katliam olmadığı gibi son katliam da olmadı. Sermaye devleti, emekçilerin öfkesinin sömürü düzenine yöneldiği her dönem resmi ve sivil tetikçilerini devreye sokarak provokasyonlar, katliamlar gerçekleştirdi. Gazi’de olduğu gibi her seferinde emekçilerin, devrimci ve ilerici güçlerin direnişiyle karşılaştı.

İşçi ve emekçilerin düzene karşı öfkesinin arttığı her dönem, sermaye düzeni bu öfkeyi kontrol etmek için yeni saldırılar hayata geçiriyor. Son yıllarda yaşanan katliamlar, yasal düzenlemeler bu saldırıların boyutunu gösteriyor. Polis devleti uygulamaları artıyor. 'İç Güvenlik Yasası’yla polisin ve devletin diğer baskı aygıtlarının fiilen uyguladığı saldırılara yasal kılıf uyduruluyor, saldırıların kapsamı genişletiliyor.

Son yıllarda yaşanan gelişmeler devletin daha kapsamlı ve toplu katliamlara hazırlandığını gösteriyor. Devlet katliamlarına karşı, baskı ve zorbalığa karşı, kapitalist sömürüye karşı işçi sınıfı ve emekçilerin devrimci mücadelesini örgütlemek bugünün en önemli görevlerinden biri olarak önümüzde duruyor.

Sermaye düzeninin kapsamlı saldırılarının bir ayağını da zindanlardaki devrimci tutsaklara yönelik hayata geçirdiği uygulamalar oluşturuyor.

Tüm bu saldırılara karşı Gazi’nin, Ulucanlar’ın, 19 Aralık’ın mücadele ruhunu kuşanmalıyız. “Düzene karşı devrim, kapitalizme karşı sosyalizm” mücadelesini büyütmeliyiz.

Bütün işçi ve emekçileri bu bilinç ve kararlılıkla Gazi Katliamı’nın 20. yılında sokağa, mücadeleye davet ediyoruz.

Yaşasın Gazi direnişimiz!
Katil devlet hesap verecek!
Yaşasın sosyalist işçi-emekçi iktidarı!

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu

Anma programı bilgileri

Toplanma yeri: Gazi Eski Karakol
Saat: 09.30
Tarih: 12 Mart Perşembe