Avukatlardan Adalet Nöbeti

İstanbul Adliyesi'nde her hafta gerçekleştirilen Adalet Nöbeti’nde Gezi Davası kararına tepki gösterildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 02 Haziran 2022
  • 21:30

Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi'nde her hafta gerçekleştirilen Adalet Nöbeti’nde Gezi Davası kararına tepki gösterildi. Adliye önündeki basın açıklamasına Gezi tutsaklarının aileleri, avukatlar ve parti temsilcileri katıldı.

“Karanlık gidecek Gezi kalacak”

Avukatlar ve milletvekilleri adliye içinde yürüyüş düzenlerken, tutuklama kararları alkışlarla protesto edildi. Adliye önünde yapılan basın açıklamasında ise Can Atalay'ın babası Mustafa Atalay, Atalay'ın hapishaneden gönderdiği mektubunu okudu.

Can Atalay, mektubunda şunları ifade etti:

“Hep birlikte mücadele edeceğiz. Hep birlikte kazanacağız. Özgürlükçü, dayanışmacı olduğumuz için, kurmaya çalıştıkları hegemonyanın mayasının tutmayacağını gösterdiğimiz için bizden korkuyorlar. Karanlık gidecek, Gezi kalacak. Örgütlü bir halkı hiç kimse yenemez" 

Can Atalay'ın annesi Şükran Atalay ise “Bugün buradayız. Çocuğumuzla, verdiği mücadele ile gurur duyuyoruz. Doğaya, geleceğimize sahip çıkıyorlar. Herkes biliyor bir suçu kusuru olmadığını" dedi.

“Gezi bu toprakların adalet umududur”

Basın açıklamasında Gezi Davası avukatlarından Evren İşler de söz aldı. İşler şunları dedi:

“Hep söylediğimizi tekrar ederek başlamak istiyorum. Gezi, bu toprakların eşitlik, özgürlük ve adalet umududur. Bu umuda yönelen baskıları, Gezi'de kurduğumuz kardeşlikle göğüslüyoruz.”

İşler “Dün, Gezi'de sokağa çıkan milyonlar 'çürük ve sürtük' olmakla itham edildi. Düşmanlığı yaratan dilinize inat kardeşliğimizi savunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Sözlerinin devamında tartışmalı davalarda verdiği kararlarla bilinen Akın Gürlek'in Adalet Bakan Yardımcılığı'na atanmasına dikkat çeken İşler, şu ifadeleri kullandı:

“Bugün güne Akın Gürlek'in Adalet Bakanı yardımcısı olmasıyla başladık. Akın Gürlek, ÇHD dosyasında, Kaftancıoğlu dosyasında, Demirtaş dosyasında, Sözcü dosyasında, Enis Berberoğlu dosyasında verdiği kararla tarihe geçmiştir. Biz bu isimleri biliyoruz, tanıyoruz. Örgütledikleri, hukuksuzluk ve adaletsizlikle tanıyoruz. Şunu söylemek lazım: Bu memleketin dört bir yanında adalet arayan insanlar, nokta atışı atamalara alışkınlar. Biz, Soma dosyasında Yargıtay'a atanan üç hâkimin nokta atışı atandığını da gördük. Umuttan vazgeçmiyoruz. Kahrolsun istibdat yaşasın hürriyet!”