Ankara’da sınıf devrimcilerinden Kızıldere anması

Ankara’da BDSP ve Devrimci Gençlik Birliği tarafından Kızıldere katliamının 52. yılında Karşıyaka Mezarlığı’nda anma gerçekleştirildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 30 Mart 2024
  • 18:31

Ankara’da BDSP ve Devrimci Gençlik Birliği tarafından Kızıldere katliamının 52. yılında Karşıyaka Mezarlığı’nda anma gerçekleştirildi.

Devrim şehitleri için yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından Kızıldere’de katledilen devrim şehitlerinin adları okunarak “Yaşıyor” denildi.  BDSP ve DGB adına konuşmalar gerçekleşti.

BDSP adına yapılan konuşmada şunlar ifade edildi:

“Kızıldere davaya adanmışlığın ve devrimci siper yoldaşlığının adıdır. Kızıldere düzene karşı devrim çağrısıdır. Mazide kalmış bir hatıra değil zulmün, zorbalığın ve sömürü düzeninin karşısında bir savaş çağrısıdır. Kızıldere’de Mahirlerin yükselttiği savaş çağrısının bu topraklardaki taşıyıcısı olduğumuzu dostun ve düşmanın gözleri önünde bir kez daha haykırıyoruz. Düzenin seçim sandıklarını çözüm olarak gösterip burjuva temsili kurumlardan medet umanlara inat Mahirlerin yolu düzene karşı devrimdir diyoruz. Biz komünistler buradan bir kez daha tüm işçileri, emekçileri, gençleri ve kadınları bir adım öne çıkmaya, baskı, savaş ve sömürü düzeni demek olan Kapitalizmi tarihin çöplüğüne göndermek için devrim ve Sosyalizm mücadelesini yükseltmeye çağırıyoruz.”

Ardından DGB adına yapılan konuşmada ise şunlar söylendi:

“Bugün Mahir’i ve 9 yoldaşını katleden sermaye devleti gençlerin, kadınların, işçi ve emekçilerin verdiği mücadelede karşımıza çıkmaya devam ediyor. Ama gençler,  bu ülkenin devrimcileri ve sosyalistleri direnmekten vazgeçmiyorlar. Mahirlerin, İbrahimlerin, Denizlerin bize bıraktığı bir miras var. Bu miras direniş geleneğidir. Bu miras sömürüye, zulme, savaşa, karşı mücadeleyi yükseltme mirasıdır. Biz gençler de bizi katleden, intiharlara sürükleyen, geleceğimizi çalan bu düzenden hesap soracağız.”

Yapılan konuşmaların ardından müzik dinletisi yapıldı.

Anma boyunca “Devrim şehitleri ölümsüzdür!”, “Kızıldere son değil, savaş sürüyor”, “Yaşasın devrim ve sosyalizm” sloganları atıldı.

Kızıl Bayrak/Ankara