Ankara’da Newroz mitingi

Ankara Newroz’u bugün (24 Mart) saat 14.00’da Anıtpark’ta düzenlendi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 24 Mart 2024
  • 19:45

Ankara Newroz’u bugün (24 Mart) saat 14.00’da Anıtpark’ta düzenlendi. Miting Kemal Kurkut anısına yapılan saygı duruşu ile başladı.

Ardından DEM Parti Ankara Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Adayı Gültan Kışanak’ın hapishaneden gönderdiği mesaj okundu. Mücadele çağrısı yapılan mesajda şunlar ifade edildi:

“Ayağa kalk, özgürlüğü ve zaferi kazan. Hep beraber ayağa kalkacağız. Halkın iradesini gasp edenlere, savaş politikaları ile geleceğimizi elimizden almaya çalışanlara karşı demokratik siyasetin gücü ile direneceğiz ve kazanacağız. Demokrasinin, özgürlüğün, adaletin ve toplumsal barışın yolunu biz açacağız. Ölümü, zulmü, sömürüyü ve kadın kırımını biz durduracağız.”

Ardından DEM Parti Ankara Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Öztürk Türkdoğan ülkeye barışın gelmesi gerektiğini belirterek şunları vurguladı:

“Ankara’da bir sağcılık, milliyetçilik yarışı almış gidiyor. Biz Ankara’nın sol, sosyal demokrat, sosyalist seçeneğiyiz. Partimiz üzerine çok spekülasyon yapıyorlar. Biz kimse ile ittifak halinde değiliz. Ankaralıların tamamından sadece DEM Parti için oy istiyoruz. Birbirini kopyalayan partiler yarışıyor. Biz hak temelli bir siyaset yürütüyoruz. Biz demokratik ulusu savunuyor, yerinden yönetim anlayışının oluşmasını istiyoruz.”

Sonrasında ise Pervin Buldan Newroz mitinglerini işaret ederek şunları dedi:

“Bu meydanlarda dile gelen hakikat Türkiye’nin demokratikleşmesidir. Ama bunu görmek istemeyen dile getirmeyen bir hakikat var karşımızda. Biz kendi hakikatımızı bu meydanları doldurarak gösteriyoruz. Çünkü diyoruz ki bu ülkede bir Kürt sorunu var. Bu meydana Kemal Kurkut’un resminin alınmaması, bu kentin adaylarından birisi olan Kışanak’ın cezaevinde olması, Emine Şenyaşar’ın adalet araması tam da Kürt sorunudur. Adalet ve barış için ve İmralıda tecrit uygulandığı için bedenlerini açlığa yatıranlara selam olsun.”

Konuşmaların ardından sanatçıların verdiği konser ve halaylarla miting son buldu.

Kızıl Bayrak / Ankara