Abdullah Öcalan ile kardeşi görüştü

Abdullah Öcalan’ın, bugün kardeşi Mehmet Öcalan ile görüşme gerçekleştirdiği açıklandı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 12 Ocak 2019
  • 21:20

HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven başta olmak üzere hapishanelerdeki 200’e yakın tutuklu ve hükümlü, Abdullah Öcalan’a yönelik tecritin sona ermesi için açlık grevlerini sürdürürken, bugün Öcalan’ın, kardeşi Mehmet Öcalan ile görüşme gerçekleştirdiği açıklandı.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, HDP Urfa Milletvekili Ömer Öcalan; Abdullah Öcalan’ın, bugün kardeşi Mehmet Öcalan ile görüştüğünü, söz konusu görüşmenin sağlık ve yaşam hakkının bilgilendirilmesine yönelik olduğunu belirterek görüşmenin tecrit durumuyla ilgili olmadığının altını çizdi.

Görüşmeye dair sosyal medya hesabından kısa bir açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan “Sayın Abdullah Öcalan ile kardeşi Mehmet Öcalan bugün bir görüşme gerçekleştirdi. Sayın Öcalan’ın sağlık durumunun iyi olduğunu ve birkaç gün sonra halkımızı daha detaylı bilgilendireceğimizi belirtmek isterim” ifadelerini kullandı.

Asrın Hukuk Bürosu da görüşmeye ilişkin açıklama yaptı. “Bugün müvekkilimiz Sayın Abdullah Öcalan aile görüş başvurusu kapsamında kardeşi Sayın Mehmet Öcalan ile bir görüşme gerçekleştirmiştir” denilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

“Müvekkilimiz Abdullah Öcalan iki buçuk yıl aradan sonra bugün kardeşi ile kısa bir görüşme gerçekleştirmiştir. Evrensel ilke ve ulusal yasalar tarafından güvence altına alınmış temel insan hak ve hürriyetlerinin tartışma konusu edilmesi söz konusu olamaz. Esas olan maalesef müvekkilimizin bütün girişimlere rağmen avukatları ile yedi yılı aşkın bir süredir ve ailesi ile iki buçuk yıldır görüştürülmediği gerçekliğidir. Sadece yaşam hakkını teyit etmek üzere üç yıl ara ile gerçekleşen 15-20 dakikalık görüşmelerin bu kapsamda değerlendirilemeyeceğini hatırlatır, müvekkilimizin yasal haklarının derhal tesis edilmesi gerekliliğini önemle vurgulamak isteriz.”

Öcalan ile en son görüş 11 Eylül 2016’da bayram görüşmesi yapmak için kardeşi Mehmet Öcalan'ın İmralı'ya gitmesiyle gerçekleşmişti. O görüşme öncesi de yine Leyla Güven’in aralarında olduğu 50 kişilik bir grup süresiz-dönüşümsüz açlık grevine girmiş, görüşme gerçekleştikten sonra eylem sona ermişti.