“Madencileri anmak suç değil, onurdur”

Gençlik örgütleri basın toplantısı gerçekleştirdi ve “Madencileri anmak suç değildir! Baskılar, gözaltılar, işkenceler mücadelemizi engelleyemez!” dedi.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 25 Ekim 2022
  • 15:20

Gençlik örgütleri basın toplantısı gerçekleştirdi ve “Madencileri anmak suç değildir! Baskılar, gözaltılar, işkenceler mücadelemizi engelleyemez!” dedi.

“Mücadelemizi her alanda yükseltmeye devam edeceğiz!

Bartın’da gerçekleşen maden katlimana karşı 21 Ekim Cuma akşamı Kadıköy’de eylem gerçekleştirmek isteyen 25 kişi işkenceyle gözaltına alınmıştı. Gözaltı sırasında polisin işkencesine karşı Devrimci Gençlik Birliği, Devrimci Öğrenci Birliği ve Öğrenci Faaliyeti İHD İstanbul Şube’de basın toplantısı gerçekleştirdi. “Madencileri anmak suç değildir! Baskılar, gözaltılar, işkenceler mücadelemizi engelleyemez!” denilen toplantıda süreç aktarıldı. Açıklamada şunlar vurgulandı:

“Yaşamın her alanında yansıyan ve düzen tarafından cezasız bırakılan bu şiddet durumuyla da toplumda açık bir korku atmosferi yaratılmak istenmektedir. Ancak çabaları nafiledir. İnsanlığı yok oluşa sürükleyen, işçi sınıfının kanını akıtan, gençliğin geleceğini ve özgürlüğünü çalan kapitalist düzen, yükselttiğimiz mücadelemizle elbet yıkılacak! Bugüne kadar baskılar, gözaltılar, tutuklamalar ve işkenceler bizleri yıldırmadı, bundan sonra da yıldıramaz! Soma'dan Bartın'a kadar gerçekleşen her katliamın her iş cinayetinin hesabını sormaya, mücadelemizi her alanda yükseltmeye devam edeceğiz!”

“Baskılar bizim sesimizi kısamaz”

Basın açıklamasının ardından bir DGB’li söz alarak Ankara’da BDSP’li Hasan Akman’ın kaburgalarının kırıldığını ifade ederek şunları dedi:

“Kader, fıtrat” diyerek katliamı meşrulaştırmaya çalışanlar, madencileri anmak isteyen bizlere polis şiddeti ile saldırdı. Polis şiddetinin ne denli ciddi boyutlarda olduğunu biz Ankara’da da Bartın için gerçekleşen eylemde BDSP’li Hasan Akman’ın gözaltı sırasında kaburgalarının kırılmasından görüyoruz. Ne polis şiddeti ne de gözaltılar, baskılar bizim sesimizi kısamaz. Bu polis şiddeti mücadeleye ket vurmak için yapılıyor ancak bizler bulunduğumuz her alanda mücadeleyi yükseltmeye devam edeceğiz”

“Bu bir gözdağıdır ve işkenceyi meşrulaştırmaktır”

Ardından söz alan İHD temsilcisi ise şunları vurguladı:

“Bizim açımızdan arkadaşlarımızın anlattıkları son derece güncel olan ve sürekli devam eden bir işkence sorunudur.  Artık çoğu zaman bu destek eylemlerine başlamadan saldırıyorlar ve bilinçli olarak da basına fotoğraf veriyorlar. Bu bir gözdağıdır ve işkenceyi meşrulaştırmaktır. Biz sadece bundan değil bundan önceki tüm açık ve izin alınmadan yapılması gereken basın açıklamalarına saldırdıklarını gördük.  İzin verse dahi büyük bir abluka altına alarak kitlenin görmesi de engelleniyor. Gençliğe, enerjik olan kesime daha çok saldırı gerçekleşiyor. Sindirme politikası izliyorlar. Bunu durdurmanın yolu sokakta olmaktır ve hukuki boyutunu da unutmamak gerekir. Biz de gençliği destekliyoruz gençliğe her zaman için kapımız açıktır. Ayrıca bizden gereken desteği de alabilirler.”

İHD temsilcisinin konuşmasının ardından basın açıklaması sonlandırıldı.

Kızıl Bayrak / İstanbul