İstanbul DGB il meclisi gerçekleştirdi

İstanbul Devrimci Gençlik Birliği, yeni dönemi planladığı il meclisi gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 12 Temmuz 2021
  • 12:30

İstanbul DGB, dünyada ve Türkiye’de gelişen siyasal süreç, gençlik hareketinin güncel tablosu, DGB Türkiye Meclisi gündem başlıkları, yaz dönemi ve yeni eğitim dönemi başlıkları üzerine tartışmalar gerçekleştirdiği il meclisinde bir araya geldi.

İlk olarak dünyada ve Türkiye’de gelişen siyasal süreç üzerinde sohbet edildi. Pandemi, sınıfa dönük saldırılar, işsizlik ve geleceksizlik kaygısının bu dönemde özellikle gençliğin en yakıcı sorunu haline geldiği, bu sorunlardan kaynaklı ise intiharların arttığı ifade edildi. Düzenin çürümüşlüğünün daha fazla ayyuka çıktığı, mafyalaşmış, çeteleşmiş devlet gerçekliğinin bugün tüm toplum nezdinde daha fazla gözle görülür ve tartışılır hale geldiği üzerinde duruldu. AKP’nin başta Kürt halkı olmak üzere ilerici devrimcilere yönelik peşi sıra hayata geçirdiği saldırılara değinilerek İzmir HDP il örgütüne yapılan saldırı ve Deniz Poyraz’ın katledilmesi kınandı. Boğaziçi Direnişi’yle başlayan ve Türkiye’nin birçok ilinde gerçekleşen gençlik eylemleri, İstanbul Sözleşmesi’nin fes edilmesine ve kadına yönelik gerçekleşen şiddet olaylarına karşı haftalarca yapılan eylemler ve işçilerin haklarının gasp edilmesine karşı birçok yerde gerçekleştirilen işçi direnişleri üzerinde konuşuldu.

Dünyada gelişen süreç, emperyalist hegomonya mücadelesinin güncel seyri üzerine sohbet edildi.

Tartışmaların devamında gençlik hareketinin güncel tablosu üzerine konuşuldu. Boğaziçi Direnişi’nin uzun bir süredir politik ve örgütlü öznelere daralan öğrenci hareketinde bir sıçrama tahtası işlevi gördüğü vurgulandı. Boğaziçi direnişi süreci ve süreç içerisinde öne çıkan talepler üzerinde durularak, “Özerk-demokratik üniversite!”,” Söz, yetki, karar hakkı üniversite bileşenlerine!” sloganlarının, direnişte öne çıkan talepler olduğu ifade edildi. Yapılan tartışmalarda, pandemi süreci ile eğitimde yaşanan sorunların daha da büyümesine dikkat çekildi. Eylül ayında açılacağı planlanan eğitim döneminde, gelişebilecek olası tepkileri örgütleyebilmenin önemi üzerine duruldu.

Gerçekleştirilmesi planlanan Türkiye Meclisi’nin konu başlıklarına dair tartışma yürütüldü. Türkiye Meclisi’nin ön sürecinin nasıl örgütlenmesi gerektiği üzerine canlı tartışmalar yapıldı. Çeşitli araç ve materyaller üzerinde duruldu. Yaz döneminde gençliğe ulaşmanın yol ve yöntemleri tartışıldı. Geçen sene yapılan yaz atölyelerine bu sene de devam edilmesi kararlaştırıldı. Gerçekleştirilen canlı tartışmaların ardından il meclisi sonlandırıldı.

Kızıl Bayrak / İstanbul