“Geleceğimizi istiyoruz”

İHD İstanbul Şubesi Gençlik Komisyonu düzenlediği basın toplantısında “Gençler haklarıyla insandır! Geleceğimizi İstiyoruz!” dedi.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 25 Ağustos 2022
  • 21:05

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Gençlik Komisyonu dernek binasında düzenlediği basın toplantısında “Gençler haklarıyla insandır! Geleceğimizi istiyoruz!” dedi.

Toplantıda yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“İşçi gençliğin, işsiz gençliğin, öğrenci gençliğin, genç kadınların, mülteci gençlerin, LGBTİ+ gençliğin, mahpus gençliğin ve daha başına sıfat ekleyemediğimiz birçok gencin en temel sıkıntısı Türkiye’de insan haklarından mahrum kalmaktır. Gençlik olarak özelde yaşadığımız bunca sıkıntı yanında, Türkiye'de yaşanan ekonomik krizin bedelini biz gençler de ödemekteyiz. Güvencesiz işlere mecbur kaldığımız için iş cinayetlerinde ölüyor, kadın cinayetlerine maruz kalıyoruz. Yoksulluk nedeniyle okul yerine inşaatlara fabrikalara çalışmaya gidiyoruz. Devlet yurdu çıkmadığı için kazandığımız okullarda okuyamıyoruz, diplomayı alıyor ama iş bulamıyoruz. Parasızlık yüzünden erişkin bireyler olarak bağımsızlaşamıyor ailemize bağımlı yaşıyoruz. Pahalılık ve işsizlik yüzünden evlenemiyoruz. İnsanca yaşayabilmek umudu ile yurdumuzu terk etmek zorunda kalıyoruz.  En doğal hakkımız olan sinema, tiyatro, sanat, kitap, müzik, tatil   bize lüks sayılıyor.”

Açıklamada umutla yola çıkarak “Böylesi bir süreç içerisinde biz İHD üyesi ve gönüllüsü gençler olarak derneğimizin genç kadrolarıyla hem daha fazla ortak hareket etmek hem de yaşanılan tüm hak ihlallerine karşı genç tavırlar sergilemek adına İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesinde Gençlik Komisyonunu kurma kararı aldık” denildi.

Komisyonun amacı açıklamada şu ifadelerle özetlendi:

“Komisyonumuz, bir hak öznesi olarak gençleri ve gençlerin yaşadığı ağır sorunları görünür kılmayı, sorunların çözümüne katkı sağlamayı, gençlerle dayanışmayı, gençlerin hakları için mücadele edebilecekleri bir alan açabilmeyi amaçlamaktadır.”