Haklarımız, özgürlüğümüz ve geleceğimiz için 24 Ekim'de Kartal'dayız!

Devrimci Liseliler Birliği, 24 Ekim'de gerçekleşecek işçi ve emekçi mitingine katılacağını açıklarken, tüm liselileri DLB saflarında mitinge katılmaya çağırdı.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 22 Ekim 2021
  • 11:34

Liseliler olarak paralı ve niteliksiz eğitim politikaları ile karşı karşıyayız. Bu politikalar hayatlarımızdan çaldığı gibi geleceğimizi de yok ediyor.

“-1,5”

Pandemi sürecinde eğitim sisteminin baştan aşağı kötü yönetilmesi bizlerin hayatlarından 1,5 yıl çaldı. Birçok arkadaşımız ekipman eksikliği nedeniyle 1,5 yıl boyunca eğitime erişmedi, eğitim hakkımız gasp edildi. Bir şekilde eğitime erişen arkadaşlarımız ise nitelikli bir eğitim alamadılar. Pandemi nedeniyle okullar kapanmışken dahi meslek liselerinde staj sömürüsü hız kesmeden devam etti. Bu süreçte bizlerin eğitim hakkını gasp edenler, geleceğimizi çalanlar, sıra emeğimizi sömürmeye geldiği zaman tüm virüs tehditlerini unutup bizleri atölyelerde çalışmaya mecbur bıraktılar.

Şimdi okullar açılmış durumda ve 1,5 sene sonra sıralarımıza geri döndük. Fakat yaşamlarımız risk altında eğitime erişmeye çalışıyoruz.

AKP-MHP iktidarı okulların açılacağını duyurduğu zaman bunu bir propaganda aracına dönüştürmeye çalıştı. “Salgın sürecini iyi yönettik ve şimdi okullarda güvenli eğitim ortamı mevcut” iddiasında bulundu. Fakat bu propaganda ile istediklerini pek elde edemediler. Zira geçen 1,5 sene içerisinde önlem almak, bizlere nitelikli eğitim sağlamak yerine sadece sermayedarlara amansız bir sömürü cenneti sundular.

Geleceğimizi çalanlardan soracak hesabımız var!

Eğitim hakkımızı gasp edeneler şimdi de sağlık hakkımızı gasp ediyorlar. Önlemler almadan, okullar için yeterli bütçe ve olanak ayırmadan okulları açıp bizleri virüs ile baş başa bırakıyorlar. Her geçen gün çeşitli okullardaki sınıfların karantinaya alındığı haberlerini duyuyoruz. Dinci-gerici iktidar ise bu haberleri bile sansürlemekten geri durmuyor. Çizdiği tozpembe tablonun bozulmaması için bizlerin eğitim ve sağlık hakkını gasp ediyor.

Meslek liselerinde staj sömürüsü artıyor, meslek liseliler kapitalistlerin kâr hırsına kurban ediliyor. Biz işçi-emekçi çocukları bir yandan okurken, bir yandan da okul masraflarımızı karşılamak için çalışmak zorunda kalıyoruz.

Tüm bu sorunların temeli kapitalizmdir, kapitalistlerin dinci-gerici iktidarıdır. Biz liselerin ise söyleyecek sözü var!

24 Ekim Kartal Meydanı’nda olacak, işçi-emekçi mitingine katılarak “Haklarımıza, özgürlüğümüze ve geleceğimize sahip çıkacağız”. Geleceğimizi çalanlardan sormak için taleplerimizi haykıracağız.

Tüm liselileri 24 Ekim’de gerçekleşecek mitinge DLB saflarında katılmaya çağırıyoruz.

Devrimci Liseliler Birliği