“Devrimci gençlik Filistin halkının safında”

Ambarlı Limanı'nda Filistin halkıyla dayanışmak için yapmak istedikleri eyleme dönük polis saldırısına tepki gösteren gençlik örgütleri “Yasak kararlarını da tanımıyoruz” dedi.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 20 Aralık 2023
  • 18:45

Gençlik örgütleri, Filistin'de süren direnişe destek olmak ve İsrail'le tüm ticari ilişkilerin kesilmesini talep etmek amacıyla Ambarlı Limanı'nda gerçekleştirmek istedikleri eylemin yasaklanması ve polis saldırısına ilişkin İHD İstanbul Şubesi'nde basın toplantısı düzenledi.

Aralarında Devrimci Gençlik Birliği’nin (DGB) de bulunduğu gençlik örgütleri adına okunan açıklamada ilk olarak 18 Aralık'ta gerçekleştirmeyi planladıkları eylemde okunacak metin paylaşıldı.

Filistin'de üçüncü ayına yaklaşılan saldırılarda İsrail'in Gazze topraklarını bombalayarak binlerce insanı katlettiği ifade edilen açıklamada şunlar denildi:

“İsrail devleti ve arkasındaki emperyalistler tarafından Filistin halkına bir soykırım yapılmak istenmektedir. Bu savaşta bir tarafta emperyalist devletler, diğer tarafta ezilen halklar var.”

Devrimci gençlik olarak Filistin halkının safında oldukları kaydedilen açıklamada şunlar belirtildi:

“Devrimci gençlik olarak önderlerimiz Deniz Gezmiş, Mahir Çayan ve İbrahim Kaypakkayalardan devraldığımız emperyalizme karşı mücadele ve enternasyonal mücadele ruhunu zafere kadar yaşatacağız. Filistin'de süren bu savaşta Filistin halkının zaferi için, İsrail'le tüm ilişkilerin kesilmesi için tüm mücadele araçlarını kullanacağız.”

Dünyanın dört bir yanında halkların, gençlerin, kadınların Filistin'le dayanışma eylemleri yaptığına işaret edilen açıklamada, Türkiye'de de işçilerin Filistin halkına destek olmak için her türlü fabrika, tersane ve iş yerlerinde İsrail'le ilişkilerin kesilmesi talebini yükseltmesi gerektiğinin altını çizildi.

“Filistin’le dayanışmak için kimseden izin almak zorunda değiliz”

İktidarın tüm katliamlara rağmen İsrail'le ticarete devam ettiğine işaret edilen açıklama şöyle devam etti:

“Filistin halkının yanında olmak bir yana, ona savaş açan siyonist İsrail devletine verdiği destekle Filistin halkına yapılan soykırımın paydaşı oluyor. Din kardeşliği üzerine maval okuyarak Filistin halkının yanında görünmeye çalışan AKP iktidarı ve yandaşları bir yandan da siyonist İsrail devletine Filistin halkının kanını dökmesi için mühimmat ve teçhizat desteğinde bulunuyor."

Açıklamanın devamında şunlar vurgulandı:

"Türkiye'den giden ham petrol, akaryakıt taşıyan tankerler, demir çelik, çimento, gıda malzemeleri her gün gemiler ile İsrail'e ulaşıyor. İsrail'e giden sevkiyatlar durdurulsun ve İsrail ile süren ticaret tamamen sonlansın.”

Açıklamada son olarak şunlar belirtildi:

“Eylemleri engelleyerek hem sermayedarları hem de kendi itibarlarını koruyabileceklerini sanıyorlar ancak yanılıyorlar. Bizler emperyalist, siyonist barbarlığa karşı ezilen halkların yanında olmaya, dayanışmayı yükseltmeye devam edeceğiz. Devletin ikiyüzlü hamasi söylemlerine ve katliamcı politikalarına geçit vermeyeceğiz. Bir kez daha tüm gençliği Filistin halkı ile eylemli dayanışmayı yükseltmeye çağırıyoruz.”

Kızıl Bayrak / İstanbul