Boğaziçi’nde gözaltı terörüne karşı öğrencilerden eylem:

“Arkadaşlarımızı serbest bırakın!”

Tek adam rejiminin şefi Tayyip Erdoğan’ın hedef göstermesi ile Boğaziçi Üniversitesi polis ablukasına alındı. 4 öğrencinin gözaltına alındığı belirtildi. Gözaltılara karşı eylem yapıldı.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 05 Ekim 2021
  • 21:00

Kayyım rektör atamalarına karşı “özerk ve demokratik üniversite” talebiyle direnen Boğaziçililer gözaltı saldırısına ve Erdoğan’ın açıklamalarına karşı yürüyüş gerçekleştirdi.

Tek adam rejiminin şefi Erdoğan’ın bugünkü konuşmasında Boğaziçi öğrencilerini hedef alması üzerine kampüste bir kişi gözaltına alınırken, 2 kişi de GBT bahanesiyle sivil bir araca bindirildi. Boğaziçi Direnişi sayfasından verilen bilgiye göre 4 kişi gözaltına alındı. Kampüs polis ablukasına alındı.

Gözaltı saldırılarının ardından kampüs içerisinde yürüyüş yapan öğrenciler “Arkadaşlarımızı serbest bırakın” dedi.

Güney Kapı önünde oturma eyleminde yapılan konuşmalarda “Bugün yine Boğaziçililer olarak emniyete çağırılma, gözaltı, polis işkencesi ve ablukasıyla karşı karşıyayız. Okulumuzda varlığı bile hukuksuz kimselerin, araçlarıyla bizleri ezmesine izin vermediğimiz için. Biz korkmuyoruz, korkmayacağız. Hepimizi terörist ilan etsin, herkesi gözaltına alsın, Türkiye’deki insanlar olarak bıktık, sessiz kalamayacağız” denildi.

“Kayyımlar gidecek biz kalacağız”

Konuşmanın devamında şu ifadelere yer verildi:

“Bugün, saatlerdir okulumuzun kapısına kurulan ÇEVİK KUVVET duvarıyla karşı karşıyayız. Bir arkadaşımız okulumuzun yakınından gözaltına alındı, sebebi Erdoğan’ın izlediği bir videoda yer almasıydı. Okulumuza yeni gelen öğrencilere açılan oryantasyon programı gününde kapıya dizilen polisler, arkadaşlarımızı tutuklamak için bekliyorlar. Biz de yine arkadaşlarımızın isimlerini internetten takip ediyoruz, onlar iyi mi diye arıyoruz. Boğaziçi üniversitelikten bir süredir çıkmıştı ama faşist polis devletleri her yerde faşist.

Ama biz haklarımızı savunuyoruz, savunacağız. Biz öğrenciyiz, burası bizim okulumuz, burası bizim toprağımız, biz halkız. İstediğimiz çok basit, sesimizi duyun, arkadaşlarımızı serbest bırakın. Kayyumlar gidecek biz kalacağız!”

Konuşmada son olarak “Biz haklarımızı savunuyoruz. Biz öğrenciyiz. Burası bizim okulumuz. Biz halkız. Bizi ezmeye çalışanların, sömürenlerin bir dahaki sefere arabasına değil kafasına çıkarız” denildi.

Erdoğan, yeni akademik yıl açılış etkinliğinde yaptığı konuşmada “Rektörünün arabasının üstüne çıkıp orada tepinen öğrencilerin olduğu bir Türkiye’yi ben kabullenemiyorum” diyerek Boğaziçilileri hedef göstermişti, “terör” demagojisini de eksik etmemişti.

Kampüsten çıkan öğrencilere polis saldırdı

Öğrenciler, gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılması için kampüste bekleyişlerini sürdürdükten sonra kampüsten çıkarken polis tarafından çembere alındı ve sonrasında da saldırıya uğradı.

Boğaziçi Dayanışması polisin saldırısında yeni gözaltılar olduğunu duyurdu. Boğaziçi Direnişi hesabından da En az 11 arkadaşlarının kampüs içinde ve dışında gözaltına alındıkları paylaşıldı.