Ankara’da Kürt gençlere faşist saldırı

Ankara’da 30 kişilik faşist çete 3 Kürt gence saldırdı. Polis ve yargı tarafından korunan “sicili kabarık” faşistlerin de içerisinde yer aldığı çete saldırı sonrasında da polis merkezinde koruma altına alındı.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 10 Ocak 2022
  • 13:28

Aralarında daha önce Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde satır ve palalarla öğrencilere saldıran İsa Kök’ün de bulunduğu faşist çete, yoldan geçen 3 Kürt gence faşist saldırı gerçekleştirdi. 

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi kapısı önünden geçen 3 gencin önünü kesen ülkücü çete K.Y’yi bıçakla yaraladı. Bıçaklanan K.Y. hastaneye kaldırıldı. Bacağından yaralanan K.Y’ye dikiş atıldığı öğrenildi. Diğer iki gencin ise hafif yaralı olduğu belirtildi.

Saldırının ardından olay yerine gelen polis hem faşist çeteyi, hem de yaralanan gençlerden D.U. ve M.U’yu Cebeci Şehit Birol Özteki Polis Merkezi Amirliği’ne götürdü. Burada ifadeleri alan polis, gözaltı işlemi yapmadı. Polis ifadelerin ardından “olay çıkmasın” gerekçesiyle faşist çeteyi Esat Polis Merkezi’ne götürdü. Saldırıya uğrayan iki genç de Cebeci Şehit Birol Özteki Polis Merkezi Amirliği’nde tutuluyor. 

Zemo Ağgöz’ün Mezopotamya Ajansı’nda yer alan haberine göre, saldırıya uğrayan M.U ve D.U’nun avukatı Doğay Abak, saldırının müvekkillerinin Kürt kimliğinden kaynaklandığını, faşist çetecilerin saldırı sırasında kullandıkları ifadelerin bunu gösterdiğini belirterek biri polis merkezi önünde olmak üzere iki saldırı gerçekleştiğini kaydetti.

Faşistin saldırı “sicili”

Saldıran faşist çete arasında bulunan İsa Kök, olaydan kısa bir süre önce sanal medya hesabından paylaştığı arabada çekilen bir fotoğrafın altına, “Akşam gezintisi değil” notunu düştü. Kök, daha önce de Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde iki öğrenciye satır ve palalarla saldırmış ve yargılanmıştı. Ancak Kök yargılandığı davadan ödül gibi ceza almıştı. Kök’ün de aralarında bulunduğu faşist çete hakkında “öldürmeye teşebbüs”, “eğitim ve öğrenimin engellenmesi”, “nefret ve ayrımcılık”, “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak” suçlarından dava açılmasını istenmişti. Ancak Ankara Savcılığı, olayı “iki taraf arasında okul içerisinde kavga” şeklinde değerlendirerek, sadece “yaralama” suçundan dava açmıştı. Yapılan yargılama ise Kök’e “haksız tahrik” ve “iyi hal” indirimi de uygulayarak iki kez 1 yıl 5 ay 24 gün hapis cezası vermiş ve cezayı ertelemişti. Kök’ün ayrıca yargılandığı ve ceza aldığı başka davaların da olduğu biliniyor. Ancak hukuk fakültesinden mezun olan Kök avukatlık yapıyor. 

Faşist saldırılardan bilinen Kök’ün böyle korunması, polis karakolları önünde dahi saldırıların gerçekleşmesi, faşist çetelerin polis ve yargı tarafından açıkça korunduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.