Wisag işçilerinden mahkeme önünde eylem

Bugünkü eylemle seslerinin mahkeme salonuna kadar ulaşmasını sağlayan işçiler, mücadelelerine bundan sonra da devam edeceklerini belirterek eylemi sonlandırdılar.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 29 Haziran 2021
  • 21:11

Aylardır uğradıkları toplu işçi kıyımına karşı ve işlerine geri dönmek için mücadele eden Wisag işçileri, 29 Haziran Salı günü, bu kez de Frankfurt’taki iş mahkemesi önünde bir eylem gerçekleştirdiler.

İşçilerin Wisag patronlarına karşı iş mahkemesinde açtıkları davalar görülmeye başlandı. Bugün yapılan duruşmalarda, otobüs şoförü olarak çalışırken atılan 20 civarında işçinin davası görüldü. Duruşma sürerken, diğer işçiler dışarıda arkadaşlarına destek olmak, yaşanan haksızlığı ve hukuksuzluğu protesto etmek için toplandılar.

Mahkeme binasının etrafında, davul, düdük ve sloganlar eşliğinde yürüyüş yapmak isteyen işçiler yarı yolda mahkeme başkanının tehdidiyle karşılaştılar. Mahkeme başkanı, gönderdiği bir kişi aracılığıyla, işçilerin protestoya ve gürültü çıkarmaya devam etmeleri durumunda bugünkü mahkemeyi sona erdireceği yönünde bir tehditte bulundu.

İşçiler bunun, gösteri ve yürüyüş hakkının kullanılmasını engellemeye yönelik keyfi uygulama olduğunu ifade ederek tepki gösterdiler. Tehdide rağmen işçiler teşhir konuşmaları ve sloganlarla yürüyerek giriş kapısına kadar geldiler. Burada yapılan konuşmalarda, işten atılmalarının temel sebebinin, patronların daha fazla kâr amacıyla işçileri daha ucuza çalıştırmak ve taşeronlaştırmayı yaygınlaştırmak olduğu ifade edilerek, taleplerinin işlerine geri dönerek çalışmaya devam etmek olduğu bir kez daha hatırlatıldı.

Bugünkü eylemle seslerinin mahkeme salonuna kadar ulaşmasını sağlayan işçiler, mücadelelerine bundan sonra da devam edeceklerini belirterek eylemi sonlandırdılar. İlk mahkemeden çıkacak kararın işçiler tarafından kabul edilmemesi durumunda, dava bir üst mahkemeye gidecek.

Eyleme, Gate Gourmet ve ASG işçileri ile Bir-Kar ve TKP de destek verdi.

Kızıl Bayrak / Frankfurt