Paris'teki katliama karşı eylemler

Paris'te bulunan Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi’ne yönelik gerçekleştirilen katliam saldırılarına karşı pek çok yerde eylemler yapıldı.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 24 Aralık 2022
  • 10:30

Paris'te bulunan Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi ile Kürt esnafları hedef alan katliam saldırılarına karşı pek çok yerde eylemler yapıldı.

İsviçre'de çok sayıda kentte alanlara çıkan kitle katliamı protesto etti.

Fransa Konsolosluğu'nun önünde Cenevre Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nin (CDK) çağrısıyla İsviçreli birçok kurumun destek verdiği bir eylem gerçekleştirildi.

CDK adına bir konuşma yapan Sıtkı Demir, Kürt halkının katliamı gerçekleştirenleri çok iyi bildiğini, katliam saldırısı aydınlatılarak asıl sorumlular ortaya çıkana kadar alanlarda olmayı sürdüreceklerini ifade etti. Rojava Komitesi tarafından Fransızca basın metninin okunmasından sonra kitle sloganlarla yürüyüşe geçti. Yapılan yürüyüşün ardından eylem sonlandırıldı.

Bellinzona kantonuna bağlı Locarno kentinde de Kürtler Piazza Grande Meydanı’nda bir araya gelerek Paris’te Kürtleri hedef alan katliam saldırısını protesto etti.

Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nin (CDK) çağrısıyla Kornhausplatz'da düzenlenen eyleme İsviçreli siyasi kurumlar da katılarak destek verdi.

Solothurn kentinde de merkez tren istasyonu önünde bir araya gelen kitle Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi'ne yönelik katliamı protesto etti. CDK Solothurn adına Almanca basın metninin okunmasın ardından yarın Paris'te yapılacak olan merkezi eyleme katılım çağrısıyla eylem sonlandırıldı. 

Luzern kentinde Bahnhofplatz'ta bir miting düzenledi. CDK adına yapılan konuşma sonrası Almanca basın metninin okunduğu eylem katliama karşı atılan sloganlarla sonlandırıldı. 

Almanya’nın Stuttgart kenti Rotebühlplatz’da, Fransa’nın başkenti Paris’te Kürt Kültür Derneği’ne düzenlenen silahlı saldırı lanetlendi, katliam saldırısında yaşamını yitirenler anıldı. Eylemde,"Bugün Fransa’nın başkenti Paris’te Kürtlere yönelik gerçekleştirilen vahşi saldırının öfkesi içindeyiz. Paris’te Kürt Kültür Merkezi’ne gerçekleştirilen silahlı saldırıda 4 kişi şehit düştü, 4 kişi yaralandı" denildi.

İsviçre Demokratik Kürt Konseyi (CDK-S) ve İsviçre Kürt Kadınlar Birliği (YJK-S) tarafından yapılan açıklamada, bugün Paris'te katliama karşı yapılacak olan merkezi yürüyüşe katılım çağrısı yapıldı.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı