Nogozon Derneği belediye önünde eylem yaptı

Nogozon Derneği bulundukları lokalden çıkarılmalarına karşı bölge belediyesi önünde eylem yaptı.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 22 Ocak 2020
  • 22:28

Nogozon Derneği belediyenin vadettiği lokali vermemesi üzerine dün eylem yaptı. Daha önce de lokallerinden çıkarılmak istendikleri için aynı yerde bir eylem gerçekleştirmişlerdi.

Nogozon Paris 20. Bölge’de sosyo-kültürel etkinlikler gerçekleştiren, anti-kapitalist anti-emperyalist bir çizgide çalışma yapan, gençlere ve göçmenlere yönelik faaliyetler gösteren bir dernektir. Bağlı bulunulan belediyenin tahliye kararı çıkartması üzerine Nogozon Derneği belediye önünde kitlesel bir eylem gerçekleştirmiş, bunun üzerine belediye derneğe kalıcı bir lokal önerisinde bulunmuştu. Gerekli prosedürlerin gerçekleşmesinden sonra dernek yeni lokalini kullanılabilecekti. Ancak geçtiğimiz günlerde verilen bilgiyle Nogozon için tahsis edilen lokalin başka birilerine verildiği, Nogozon Derneği için de hiçbir alternatif yerin sağlanmadığı öğrenildi. Bunun üzerine Nogozon Derneği üyeleri tekrar belediye önünde eylem yaptı.

Saat 18.00’de Gambetta’da belediye önünde toplanan dernek üyeleri "Nogozon’u kovmayın" pankartı açarak sık sık "Mahallelilere destek verin" sloganı attı. Dernek adına yapılan konuşmada; belediyeden çok kötü bir haber aldıkları, dernek için vadedilen lokalin verilmediği belirtilerek yeni bir lokalin gösterilmesini istedikleri beyan edildi.

20. bölge meclis üyesi de eyleme katılarak kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmada, Nogozon Derneği’nin bulunduğu çevredeki insanların serserilik yapmaması için Nogozon’un ve Nozgozon gibi derneklerin desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Genç bir Afgan göçmen ise Nogozon’da Fransızca kursuna gittiğini, orada olmaktan memnun olduğunu ve Nogozon’un kapatılmasını istemediğini ifade eden bir konuşma yaptı.

Potera Popolo ve Quartier Libre de eyleme katılarak destek verdi.

Eylem sırasında Nogozon Derneği üyelerinden biri belediyede gerçekleştirilen toplantıya katılmak için içeri alındı.

Eylem 19.30’da halaylar ve sloganlarla sonlandırıldı.

Kızıl Bayrak / Paris