‘Kapitalist savaşa karşı’ yürüyüş çağrısı

30 Almanyalı örgüt, ‘kapitalist savaşa karşı’ Stuttgart’ta yürüyüş düzenleyecek.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 07 Aralık 2019
  • 10:59

Savaş, yoksulluk ve çevresel tahribat yeri olmayan devletler bulmak neredeyse imkansız. Yemen’de, Somali’de ve Suriye’de sayısız insan ölüyor. Tam gazla feci bir iklim çöküşü için yol alıyoruz. Tahribatların ardı arkası kesilmiyor. Emperyalist haydutların kâr hırsı nedeniyle, sera gazlarının tahribatları sonucu canlı varlıklar büyük tehlikelerle karşı karşıya.

Petrol ve zengin yer altı kaynaklarının sömürülmesinde aşırı üretim sayısız insanın geçim kaynaklarını tahrip ederek çevreyi acımasızca kullanıyor. 

Greenpeace çalışmasına göre, iki ile üç milyar arasında insan önümüzdeki 30 yıl boyunca insanlar evlerini terk etmeye zorlanıyor. Buna bir örnek, Brezilya’da  maden şirketi Samarko. Bento Rodriguez demir cevheri madenin üretimini iflastan kurtarmak için çalışmakta olan işçi ve emekçilerin güvenlik önlemleri göz ardı edildi. Barajların kırılması sonucu 16 işçi öldü ve 30 milyon metreküp çamurun kayması köyleri tahrip ederek tarım alanları kullanılmaz hale getirdi.

Kapitalist sömürü sisteminde piyasalara ve kaynaklara erişim sağlamak için politik baskı yeterli olmuyorsa askeri güç kullanmaktalar. Örneğin Türkiye, Kuzey Suriye’deki halkların yarattığı değerlere tahammülsüzdür. Türkiye, işgal altında tahrip edilmiş bölgeleri kendi ekonomisini arttırma yönünde kullanmaya çalışıyor.

Türkiye’ye devam eden silah teslimatları nedeniyle Alman emperyalizmi Kuzey Suriye’ye yapılan saldırılarda sorumlu ve savaş suçlusu. Alman silahlanma şirketi Rheinmetall, Türkiye’ye cephane ve tank paraları sağlamaya devam ediyor. 

Kapitalist sisteme karşı örgütlü direniş.

Dünyada yaygınlaşan halk hareketleri sokaklarda.

Ekvador’da halklar sosyal adalet için savaşıyor. 

Meksika’daki yerli halk baskılara direniyor. 

Venezuela, Küba emperyalist müdahalelere sürekli direniyor. 

Dünya çapında milyonlarca insan iklim için sokakları zapt ediyor. 

Kürdistan topraklarında özgürlük mücadelesi var. 

Sömürü sistemlere karşı verilen kavgalar birbirlerinden ayrı olsa da dayanışma toplumunun ortak amacını birleştiriyor. 

Bu kapsamda, 30 Almanyalı örgüt, ‘kapitalist savaşa karşı’ Stuttgart’ta yürüyüş yapacak.

Tarih: 8 Aralık

Yer: Gar meydanı

Saat: 14.00

Kızıl Bayrak / Stuttgart