İsrail’in saldırıları Paris'te kınandı

Paris'te 13 Ekim Pazar günü siyonist barbarlığa karşı Lübnan ve filistin halklarıyla dayanışma eylemi gerçekleştirildi.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 14 Ekim 2024
  • 09:37

Siyonist İsrail devletinin Filistin ve Lübnan'a yönelik soykırımı Paris Republique Meydanı’nda gerçekleşen bir mitingle protesto edildi. 13 Ekim Pazar günü yapılan eyleme yüzlerce Lübnanlı Filistinli ve Mağripli katıldı.

“Acil Lübnan Kolektifi” tarafından örgütlenen eylem saat 15.00’da Republique Meydanı'nda kitlenin toplanmasıyla başladı. Lübnan ulusal bayraklarının yoğun olarak taşındığı eylemde Filistin bayraklarının yanı sıra Lübnan'a ve Filistin'e yönelik soykırım saldırılarının durdurulması, Fransa'nın ve Avrupa Birliği'nin siyonist devlete silah satışlarının son bulması, siyonist katliama ortaklığın son bulmasını  talep eden, Birleşmiş Milletler'in soykırımdaki rolüne ve ortaklığına vurgu yapan dövizler taşındı.

Meydanda yapılan konuşmalarda soykırımcı siyonist devletinin ve başındaki siyonist- faşist Netanyahu hükümetinin terörist avına çıktığı yalanlarıyla insanlığa karşı soykırım suçu işlediği, Gazze'yi yerle bir ettiği gibi şimdide aynı işgal ve soykırım politikalarını Lübnan'a taşıdığı dile getirildi.

Konuşmalarda Filistin ve Lübnan halklarının sömürgeciliğe ve emperyalizme karşı  tarihten gelen ortak mücadeleri olduğu aktarılarak şunlar dile getirildi:

Filistinliler, Lübnanlılar,olarak sömürgeciliğe ve emperyalizme karşı uzun bir mücadele geçmişine sahibiz.Ortak bir düşmanımız var.Bölgemizi sürekli parçalamaya çalışan, kaynaklarımızı yağmalayan, direnişçilerimizi katleden, halkımızı katleden Siyonist sömürge rejimi. Lübnan direnişi neredeyse bir yıldır soykırımcı Siyonist rejime karşı Filistin direnişinin yanında yer alıyor. Bugün Gazze'de yaşanan katliamların dehşetine rağmen, Batılı sponsorlarının sağladığı tam dokunulmazlık ile Tel Aviv'de iktidarda olan faşist yerleşimci devlet, aynı silahları ve suç yöntemlerini kullanarak direnişçi Lübnan halkına saldırıyor.Bizler,diasporalarda ve sürgünde zalimlere karşı mücadelenin ayrılmaz bir parçasıyız. Fransa'da, hükümetin Siyonist suçlarla suç ortaklığını kınıyoruz. Fransız devleti, mücadele eden halkımızla dayanışmayı bastırıyor, ancak silah teslimatına ve Fransız-İsrail askerlerinin sömürge ordusuna katılımına izin veriyor.

Eylem boyunca “Hepimiz Gazze'nin çocuklarıyız!”, “Hepimiz Lübnan'ın çocuklarıyız!”, “Siyonist İsrail Filistin'den, Lübnan'dan defol!”, “Sisyonist-faşist sizsiniz terörist!” sloganları atıldı.

Kızıl Bayrak / Paris