Google’a ırkçılık davası

Siyahi çalışanlar ırk ayrımcılığı yaptığı gerekçesi ile Google’a dava açtı. Avukat Ben Crump, Google tarafından siyah çalışanlara düşük ödeme yapıldığını ve kötü davranıldığını ifade etti.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 23 Mart 2022
  • 21:40

Kapitalist tekel Google’a karşı ırk ayrımcılığı davası açıldı. Daha önce de ırk ayrımcılığı ile gündeme gelen Google’a dava açan siyahi çalışanlar basın toplantısı yaparak Google’u protesto etti.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, pazartesi günü basın toplantısı düzenleyen davanın avukatı Ben Crump Eski Google çalışanları, hayallerindeki iş için geldikleri Google'da var olan bağnaz, ayrımcı, ırkçı kültür nedeniyle kabus yaşıyorlar dedi.

Dava, Google’da ırk ayrımcılığına ilişkin baskın bir kalıp ve uygulama olduğu iddia edilerek, April Curley ve Google'daki diğer eski ve mevcut siyahi çalışanlar adına açıldı. Curley, yöneticilere Google'ın “ayrımcı uygulamaları hakkında bir rapor hazırladığını söyledikten sonra görevine hukuka aykırı bir şekilde son verildiğini söyledi. Curley, “Google'da var olan ırkçı kültürün bu kurbanlarına misilleme yaptığını” da sözlerine ekledi.

Curley, tarihsel olarak siyahi kolejlerden ve üniversitelerden gelecek adayları işe almak için altı yıl boyunca Google'da çeşitlilik sağlayıcı olarak çalıştı. Yüksek lisans derecesine sahip olmasına ve beş yıllık deneyime sahip olmasına rağmen giriş seviyesi bir pozisyonda işe alındığını söyledi.

Düşük değer, düşük ödeme

Crump konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“April Curley, Google'da istisnai bir çalışandı. Niteliklerinin çok altında bir pozisyona işe alındı ve terfiler için sürekli olarak haksız yere göz ardı edildi. Google, çeşitliliği artırmaya çalıştıklarını iddia etse de aslında siyahi çalışanlarına düşük değer veriyor, düşük ödeme yapıyor ve onlara kötü muamelede bulunuyor.”

Curley, şirketin bir parçası olmaları için 500'den fazla siyahi öğrenciyi işe alabildiğini söyledi. Ancak nihayetinde, “Google'da pratikte baskın beyaz politikaları” fark etmeye başladığını iddia etti.

Google, Curley'nin işine son verilmesi hakkında kamuya açıklama yapmadı.