Frankfurt’ta saldırılar protesto edildi

HDP’ye dönük saldırganlık ve Deniz Poyraz’ın öldürülmesi Frankfurt’ta protesto edildi.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 19 Haziran 2021
  • 22:21

İzmir HDP il binasına yönelik gerçekleştirilen planlı faşist saldırıda Deniz Poyraz’ın katledilmesi Frankfurt’ta yapılan bir mitingle protesto edildi. “Frankfurt Bölge Kadın Meclisleri” tarafından yapılan çağrıyla Frankfurt merkezindeki Paulskirche’de gerçekleşen eyleme Kürdistanlı ve Türkiyeli çeşitli demokratik kurumlar ile sınırlı da olsa yerli bazı Alman gruplar katıldı. Bir-Kar ve TKİP eyleme destek verdi.

Yapılan konuşmalarda, planlı faşist katliam bir kez daha lanetlenerek, Deniz Poyraz’ın bıraktığı mücadele geleneğinin sürdürüleceği belirtildi. Mitinde Kürt kadın hareketi, Ozan Emekçi, Anti-faşist gençlik ve Bir-Kar adına konuşmalar gerçekleştirildi.

Bir-Kar adına yapılan konuşmada, Deniz Poyraz’a sıkılan kurşunların, HDP ve Kürt halkı başta olmak üzere, Türkiye’deki tüm devrimci-demokrat insanlara ve dahası tüm işçi ve emekçilere sıkıldığı ifade edilerek, “bu saldırıyı herkesin kendisine yapılmış gibi algılayıp öyle karşı koyması gerekiyor” denildi. Dinci-faşist iktidarın yönettiği rejimin boğazına kadar pisliğe battığı, çürüdüğü ve çeteleştiği gerçeğine vurgu yapılarak, iktidarın bir kez daha şoven milliyetçiliği kışkırtarak pisliklerinin üstünü örtmeyi amaçladığı ifade edildi. Kriz, militarizm ve polis rejimine başvurmanın sadece Türkiye rejimine has bir şey olmadığı, günümüz dünyasında hangi coğrafyaya bakılırsa bakılsın aynı gerçeklerin görülebileceği belirtilerek; burjuva demokrasisinin ve refahın kalesi olarak görülen Almanya’da geçen sene yaşanan Hanau katliamının bunun en bariz örneği olduğu ifade edildi. Konuşmada şunlar vurgulandı:

“Kapitalizmin başta Türkiye gibi ülkeler olmak üzere tüm dünyada bir kriz ve çürüme içerisinde olduğu, buna karşı yapılması gereken şey ise, tüm işçi-emekçilerin birleşik, fiili-meşru ve militan mücadeleyi yükseltmesidir. Pir Sultan’ın  dediği gibi “bozuk düzende sağlam çark olmaz!” Çürüyen, gericileşen ve çeteleşen düzenin reforme edilmesi veya demokratikleştirilmesi mümkün değildir. Adres ne burjuva parlamentosu ve ne de aldatıcı seçim sandıklarıdır. İşçi emekçiler ile ezilen halkların gerçek kurtuluşunun devrim ve sosyalizmde!”

Şehit yakını bir Kürt annenin de Kürtçe olarak kitleye seslendiği mitingde, “Yaşasın uluslararası dayanışma!”, “Faşizme karşı omuz omuza!”, “Devrim şehitleri ölümsüzdür!”, ”Deniz Poyraz ölümsüzdür!”, “Kürdistan faşizme mezar olacak!”, “Yaşanın HPG’nin direnişi!”, “Jin jiyan azadi!”, “Terörist Erdoğan!” sloganları sıklıkla atıldı. Konuşmaların ardından miting sona erdi.

Kızıl Bayrak/ Frankfurt