FFF Bielefeld 24 Mayıs iklim grevine hazırlanıyor

Fridays for Future (FFF) Bielefeld, 24 Mayıs’ta düzenlenecek iklim grevine ilişkin hazırlıklarını sürdürüyor.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 20 Mayıs 2019
  • 12:01

Çarşı merkezinde stand faaliyeti

FFF Bielefeld (Gelecek için Cumalar) çarşı merkezinde stand açtı. Standda bine yakın bildiri dağıtıldı ve caddelere tebeşir ile “Gelecek için harekete geç” gibi sloganlar yazıldı.

Standda yeni öğrenciler ile iletişim kuruldu. Birçok öğrenci okullarında iklim grevleri için faaliyet yürütmek istediklerini fakat yalnız olduklarını dile getirdiler. Bu gençlere okullarında örgütlenmenin yol ve yöntemleri konusunda öneriler yapıldı. Yerli FFF platformuna katılmaya davet edilen öğrencilere ayrıca platformlarda tek tek okullarda yürütülecek faaliyete dair tartışmalar yapıldığı, ortak fikirler üretildiği, yol, yöntem ve araçlar geliştirildiği anlatıldı.

Düzen partilerinin seçim standlarının önünde flash mob eylemleri

Ayrıca düzen partilerinin Avrupa seçimleri için açtıkları standların önünde flash mob eylemleri yapıldı. Tek tek “iklim krizi” şeklinde bağrılarak yere yatıldı ve ardından kalkıp “Okulda grev! Fabrikada grev! Bu siyasetinize yanıtımız!” gibi sloganlar atıldı. Flash mob eylemine dışarıdan da katılanlar oldu.

SPD’nin secim mitinginde protesto eylemi

Ardından SPD'nin genel seçimlerdeki başbakan adayı ve Avrupa Parlamentosu’nun eski başbakanı Martin Schulz’un Avrupa seçimleri vesilesiyle mitingi olduğu öğrenildi ve mitingi protesto etme kararı alındı. Stand çalışması sonlandırılıp miting alanına gidildi. Orada Martin Schulz alana geldiğinde flash mob eylemi yapıldı ve miting alanındaki kitle öğrencilerin üstüne yürüyüp tepki göstermeye başladı. FFF öğrencileri “Sesimizi ancak bu tür yöntemlerle duyurabiliyoruz” diyerek eylemlerini savundular ve söz hakkı istediler. Basınç altında kalan SPD öğrencilere Martin Schulz’un konuşmasından sonra kısa bir söz hakkı verdi. Martin Schulz konuşmasında “FFF öğrencileri haklı” diyerek göz boyamaya çalıştı. Bunun üzerine FFF adına yapılan konuşmada siyasetçilerin her seçimde olduğu gibi boş vaatlerde bulunmaktan başka bir şey yapmadıkları ve bu yüzden öğrenciler için bu vaatlerin artık hiçbir anlam ifade etmediği dile getirildi. Öğrenci grevlerinin taleplerinin şartsız koşulsuz yerine getirilene kadar kararlı bir şekilde sürdürüleceği eklendi. Konuşma Greta’nın “Bize okul kırıcı deyip asil meseleyi saptırmaya çalışıyorsunuz. Bizim okula gitmemizi istiyorsanız buyurun bizim yerimize siz grev yapıp sokakları doldurun. Veya daha iyisi, gelin bize katılın birlikte bu süreci hızlandıralım” sözleri ile sonlandırıldı ve 24 Mayıs’ta gerçekleşecek uluslararası iklim grevine çağrı yapıldı.

Kızıl Bayrak / Bielefeld