Essen’de Neonazilere karşı miting

Essen'de Neonazilere karşı miting düzenlendi.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 19 Mayıs 2020
  • 11:01

Essen’in Steele semtinde, kendilerini “sivil savunma” olarak tanımlayan “Steeler Jungs” (Steeler Gencliği) adlı ırkçı-faşist bir oluşum, 2018 yılının Nisan ayından beri her perşembe günü (son aylarda salı günleri) semt merkezinde ırkçı-faşist propagandalar eşliğinde gövde gösterisi yapıyor. Buna karşı değişik antifaşist ve ilerici gruplar da uzun süreden beri aynı semtte karşı yürüyüş ve miting gibi geniş katılımlı etkinlikler gerçekleştiriyorlar. Bütün bu protestolara rağmen yerel yönetim (belediye) “Steeler Jungs”un gösterilerini tolere etmekte ve her türlü kolaylığı sağlamaktadır.

Yereldeki farklı anti-faşist oluşumları kapsayan bir platform olan Enternasyonal Birlik dün (18 Mayıs) için Steele’de miting çağrısında bulundu. Yaklaşık 50 kişinin katıldığı mitingde BİR-KAR taraftarları da bayraklarıyla yer aldılar. Polisin geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleşen miting Saat 17.30’da başladı. Miting alanında Enternasyonalist Birlik’in yanı sıra Çevre Sendikası, MLPD ve BİR-KAR da konuşmalar yaptılar. Yapılan konuşmalarda ırkçı ve faşist gruplar teşhir edildi ve yerel tehlikeye dikkat çekildi.

BİR-KAR adına yapılan konuşmada, işçi sınıfının dünya çapında yaşamın her alanında devasa sorunlarla başbaşa olduğuna ve bütün bu sorunların temelde kapitalizmden kaynakladığına, kapitalizmin krizinin ise emperyalistler arasında ciddi hegemonya krizlerine yol açtığına dikkat çekildi. Ayrıca, emperyalist ülkelerin birinci dereceden sorumlu oldukları savaşlardan dolayı ülkelerini terk eden mültecilerin sistem tarafından sorun olarak gösterildiğine, bu bahaneyle ırkçı-faşist grupların sahaya sürüldüğüne işaret edildi. Son olarak faşist hareketlere karşı mücadelenin kapitalist sisteme karşı mücadelenin ayrılamaz bir parçası olduğu dile getirilerek, mücadele çağrısı yapıldı.

Miting, Alman dost grupların müzik dinletisiyle ve sloganlar eşliginde saat 19.00 sularında sona erdi.

Kızıl Bayrak / Essen