Düsseldorf’ta Hanau eylemi

Irkçı-faşistler tarafından gerçekleştirilen Hanau katliamını hatırlatmak ve faşizme karşı mücadeleyi yükseltmek için 19 Şubat Pazartesi günü Almanya’nın birçok kentinde olduğu gibi Düsseldorf’ta da eylem gerçekleştirildi.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 21 Şubat 2024
  • 08:00

19 Şubat 2020’de ırkçı-faşistler tarafından gerçekleştirilen Hanau katliamını hatırlatmak ve faşizme karşı mücadeleyi yükseltmek için 19 Şubat Pazartesi günü Almanya’nın birçok kentinde olduğu gibi Düsseldorf’ta da eylem gerçekleştirildi.

RJ - Revolutionärer Jugendbund (Avrupa Devrimci Gençlik Birliği) ve ROSA örgütünün desteğiyle organize edilen eyleme 500 kişi katıldı. Katılımcı kitle geçen yıldakinden tümüyle farklıydı. Neredeyse tümü gençlerden oluşmaktaydı. Alman ve göçmen katılımı yaklaşık aynı oranda gerçekleşti. Düsseldorf ana tren istasyonundaki açılış mitinginden sonra göçmenlerin yoğun yaşadığı Oberbilk semtine doğru yürüyüşe geçildi. Yol boyunca kesintisiz bir şekilde sloganlar atıldı ve ajitasyon konuşmalarıyla etraftaki insanlara hitap edildi. Genç ve dinamik eylemcilere çevredeki insanlar büyük bir ilgi gösterdi.

RJ’li konuşmacı ırkçılığın ve faşizmin kapitalist sistemin genetiğinde olduğunu dile getirdi ve bunun devlet için bir ihtiyaç olduğunu vurguladı. Ayrıca son haftalarda sermaye partilerinin desteğiyle örgütlenen AfD karşıtı eylemlerdeki çelişkilere dikkat çekildi. Irkçılığın, faşizmin ve halkları katleden savaşların çoğalıp büyümesinin arkasında bu partilerin olduğu açıklandı. Bu bağlamda Filistin’e karşı ırkçı-siyonist soykırım politikası ve Alman devletinin rolü de dile getirildi. Yapılan konuşmalarda, ajitasyon ve sloganlarda, katliamın sorumlusu olarak kapitalist sistem ve Alman devleti teşhir edildi. “One Solution - Revolution” (Tek yol devrim) sloganı birçok kez topluca atıldı. Kapanış mitinginde faaliyetlerin ve eylemlerin devam etmesi gerektiği vurgulandı ve katılımcılara örgütlenme çağrısında bulunuldu.

Kızıl Bayrak / Düsseldorf