Doğal Hayatı Koruma Örgütü (WWF) tarafından yapılan bir araştırma iklim değişikliği nedeniyle dünya nüfusunun önemli bir kısmının gelecekte sel, susuzluk veya kötü su kalitesinden etkilenebileceğine işaret ediyor.2050 yılında dünya nüfusunun yarısından fazlasının "çok yüksek su riski" olan bölgelerde yaşamlarını sürdürmek zorunda kalabileceğine dikkat çeken örgüt,halen dünyanın dört bir yanındaki insanların yaklaşık yüzde 17'sinin olumsuz su koşullarından etkilendiğini vurguladı.
WWF, gelecekte su sorunundan yoğun olarak etkilenecek bölgeler arasında Güney Asya, Ortadoğu, Güney Amerika ve Afrika'nın yanı sıra Pekin, İstanbul ve Rio de Janeiro gibi kalabalık metropollerin de olduğunu bildirdi.
Araştırmayla ilgili bilgi veren WWF Uluslararası Su Kaynakları Danışmanı Theresa Schiller, "Yeni analizler ve değişiklikler yapmazsak ağır bir bedel ödeyeceğimiz görülüyor. Şehirlerde daha az su tüketme olasılığı daha yüksek olacak" dedi.
WWF'ye göre, Almanya'daki şehirler küresel karşılaştırmada iyi konumda olmakla birlikte, son yıllarda kurak ve sıcak geçen yaz mevsimleri veya az yağışlı kış mevsimleri Almanya için de iyimser bir tablo çizmiyor.
Schiller ayrıca, sera gazı emisyonlarını azaltmak ve doğaya dayalı çözümlere yatırım yapmak için çok geç olmadığını söyledi.Kaitalizmin araşatırma kurumları gibi WWF'de sorunları doğru tesbit etmesine karşın sıra bu sorunlar temelinde yatan gerçeklerin açıklanmasına ve bu sorunların çözümüne geldiğinde ise suskunluğa bürünmeyi tercih ediyor.Doğanın sömürülmesini amaç edinen kapitalist üretim koşullarında bunun nasıl mümükün olacağına dair hiç bir şey söyleyemiyor. Açlık gibi su sıkıntısınında temelinde kaynak kıtlığından çok kaynakların ihtiyaçların karşılanmasına hasredeilmemesi gerçeği vardır. İklim değişiklğinin temelinde aynı garçekler bulunuyor.