Brüksel’de toplu taşıma grevi

Brüksel Toplu Taşıma Kurumu’nda (STIB-MIVB) sendikalardan bağımsız Şoför Kolektifi üyeleri, pazartesinden itibaren birçok otobüs ve metro hattında grev yaparak öfkelerini dile getirdiler. Ulaşım çalışanlarının grevi giderek yaygınlaşıyor.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 14 Mayıs 2020
  • 21:34

Nüfusa göre korona salgınından en çok ölümlerin yaşandığı ülkelerin başında gelen Belçika, 11 Mayıs’ta tüm diğer Avrupa ülkeleri gibi “normalleşmeye” geçerek, karantina sürecini aşama aşama kaldırmaya başladı.

Birçok alanda yetersiz kalan önlemler işçi ve emekçilerde öfkeye yol açıyor. Brüksel Toplu Taşıma Kurumu’nda (STIB-MIVB) sendikalardan bağımsız Şoför Kolektifi üyeleri, pazartesinden itibaren birçok otobüs ve metro hattında grev yaparak öfkelerini dile getirdiler. Ulaşım çalışanlarının grevi giderek yaygınlaşıyor. 46 otobüs hattına sahip STIB’de pazartesi günü yirmiye yakın hat çalışmazken, bugün (14 Mayıs) de otobüs hatlarının otuza yakını işlemedi. 

İşçiler fiziki mesafe kurallarının 11 Mayıs itibarıyla hiçe sayılması ile temizlik ve dezenfekte koşullarının yetersiz olmasından şikayetçiler. Ayrıca şoför mahallinin hava geçirmeyecek şekilde kapatılmasını talep ediyorlar, çünkü diğer türlü hem kendilerinin hem de yolcuların can güvenliğinin riske atıldığını belirtiyorlar. 

Toplu taşımalarda insan sayısını sınırlayan ve sosyal mesafeyi korumayı amaçlayan şeritler 11 Mayıs itibarıyla kaldırılmıştı. STIB normalleşme sürecine ayak uydurmak için hafta içi metroların %90’ını, diğer toplu taşıma araçlarının %85’ini çalıştıracağını, hafta sonu da tekrar tam kapasite çalışmaya geçeceklerini açıkladı. 

Şoförler tarafından pazartesi gününden itibaren başlatılan grevlere sendika destek vermiyor. STIB’deki Kamu Hizmetleri Genel Merkezi (CGSP) sendikası temsilcisi Mohsine Rachik, bunu şöyle gerekçelendiriyor: “Yönetim ile ortak bir ön anlaşma yaptık ve şoförleri de dinleyerek, tüm sosyal mesafe önlemlerini uygulayarak ve dezenfektanları kendilerine ulaştırarak elimizden gelenin en iyisini yaptık. Araçlarda bilet satışı hala yasaktır ve sürücü kabinleri yalıtılmıştır ve araca önden binme de yasaktır. Bu yüzden onları dinlendik ve anlıyoruz, ama onları sendikal olarak destekleyemeyiz.” İmzaladıkları anlaşma, STIB yönetimiyle çoktandır “normalleşme” hazırlığı içerisinde olduklarını ve şirket yönetiminin aldığı kararları meşrulaştırmaya çalıştıklarını gösteriyor. 

STIB sözcüsü Françoise Ledune de verdiği demeçte gerçekleşen hareketin kendileri tarafından anlaşılmaz olduğunu, çünkü krizin başından beri tüm alanlarda sendikalarla sürekli görüşme halinde olduklarını söyledi. Devletin normale dönüş politikasına uygun adım atan STIB’in sözcüsü, toplu ulaşımlarda sosyal mesafenin korunamaması durumunda yolcunun inmesi gerektiğini ifade ederek, böylece sorumluluğu yolcuya yükleyerek, toplum sağlığı ve güvenliği görevlerinden sıyrılmaya çalışıyor.