Avrupa'da on binler Kobane için sokakta!

IŞİD çetelerinin Kobane Kantonu’nu kuşatması Güney Kürdistan ve Avrupa’nın pek çok ülkesinde kitlesel eylemlerle protesto ediliyor.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 06 Ekim 2014
  • 22:58

Avusturya

IŞİD çetelerinin Kobanê’ye saldırılarının yoğunlaşmasını protesto eden Kürdistanlılar Avusturya’nın başkenti Viyana’da Avusturya Parlamentosu önünde oturma eylemi yapıyor. Kitle 5’er dakika ara ile yolu trafiğe kapatıyor.

 

Almanya

Hagen kentinde ise Kürdistanlılar kentin en işlek caddelerini trafiğe kapatarak, zaman zaman oturma eylemi yaparak bir yürüyüş düzenledi.

Mannheim kentinde ise Kürdistanlılar, Mannheim Paradeplatz’da oturma eylemi başlattı.

Stuttgart’ta IŞİD çetelerinin saldırılarını protesto etmek için çadır eylemi başladı. Günün 24 saati aralıksız olarak devam edecek eylem ile Kobanê direnişi sahiplenilecek. Ayrıca çadır eyleminde bilgilendirme de yapılacak. Eyleme Alman antifa grupları ve Türkiyeli sol örgütler de destek veriyor.

Frankfurt kenti ve çevresinde yaşayan Kürtler, Kobanê'ye yönelik saldırılar nedeniyle acil eyleme geçti. Frankfurt'taki Türk Konsolosluğu'na doğru harekete geçildi.

Freiburg kentinde Kürt gençleri tren garında oturma eylemi yaptı.

Düsseldorf kent merkezindeki ABD konsolosluğu önünde protesto eylemi yapan Kürdistanlılar daha sonra Kuzey Ren Westfalya eyalet parlamentosunun önüne giderek burada iki saatlik oturma eylemi gerçekleştirdiler. Eylemciler ayrıca WDR televizyonu önünde de akşam saatlerinde bir eylem yaptı.

Essen kentinde Kobanê ile dayanışmak için tren garında oturma eylemi yaptı. Kentte yürüyüşe geçen kitle tren garında oturma eylemi başlattı.


Güney Kürdistan

Hewler'de Parlamento önünde çok sayıda kişi Güney Kürdistan Hükümeti'nin Kobanê saldırısına dönük tutumunu protesto ediyor.

 

Belçika

Belçika’nın başkenti Brüksel’deki Uluslararası Brüksel Havaalanı Kürdistanlılar tarafından işgal edildi.

 

Hollanda

Den Haag kentinde Hollanda Ulusal Parlamentosu önünde eylem başladı. “Uluslararası toplumun 21 gündür devam eden saldırılara rağmen sessizliğini” protesto eden eylemcilerden 80'i aşkın kişi parlamento binasına girdi.

 

İsviçre

Bern’de ABD Büyükelçiliği önünde ve Federal Parlamento, Zürich kentinde ise Zürich Parlamentosu önünde eylem yapılıyor.

Basel’de Kürdistanlılar Marktplatz Caddesi’ndeki Basel Parlamentosu önünde bir araya geldi. Hep bir ağızdan, uluslararası güçleri görev çağıran Kürdistanlılar, yaşanacak katliama sessiz kalan herkesin sorumlu tutulacağını ifade etti.

Zürich’te yaşayan Kürdistanlılar Zürich Parlamentosu önünde bir araya gelmeye başladı. Kitlenin “Kobanê” sloganı şehir merkezinde yankılanıyor.

Cenevre’de ise Cenevre Havaalanı’nda bir araya gelen kitle oturma eylemi başlattı.

Lozan kentinde yaşayan Kürdistanlılar da Lozan İstasyonu önünde bir araya gelmeye başladı.


Fransa

Kürt gençleri ve ACTİT üyeleri, Kobanê direnişini sahiplenmek ve IŞİD çetelerinin saldırılarını protesto etmek için Fransa’nın başkenti Paris’teki Charles de Gaulle Havaalanı’nda 1. Terminali işgal etti.

Strasbourg'da yüzlerce kişi France 3 televizyonu önünde bir araya gelerek oturma eylemine geçti.

Rennes kentinde yüzlerce kişi istasyon ve tren yollarını kapattı. 


İsveç

Stockholm'deki Arlanda Havaalanı’nda Kobanê ile dayanışmak ve uluslararası toplumu harekete geçirmek için bir eylem yapıldı.

Yaklaşık 500 kişinin katıldığı eyleme, kentin farklı yerlerinden insanlar katıldı.

 

Danimarka

 

Danimarka'nın başkenti Kopenhag havaalanında da Kürtler gece saatlerinde oturma eylemi yaptı. Daha sonra Merkez İstasyonu’nda da 500’ü aşkın kişi eylem yaptı.