Almanya DGB'nden ırkçı-faşist AfD kongresine karşı faaliyetler

Almanya DGB, Köln'de 22-23 Nisan'da yapılacak ırkçı-faşist AfD kongresini engellemeye dönük çalışmalarını sürdürüyor.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 09 Nisan 2017
  • 12:10

Irkçı-faşist AfD partisi 22/23 Nisan’da Almanya’da Köln Maritim Otel’inde bir parti kongresi gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Almanya'nın birçok kentinde ilerici ve devrimci güçler bu kongreyi engellemek amacıyla çeşitli çalışmalar yapıyor, çağrılarda bulunuyorlar. Sadece onlar değil reformist partiler de ırkçı AfD'ye karşılar ve onlar da bu yönlü çağrılar yapıyorlar. Görünen o ki, Köln kenti 22 Nisan Cumartesi günü, bu kongreyi engellemek amaçlı büyük bir protesto ve blokaj eylemine sahne olacak.

AfD karşıtları toplam 50 bin eylemcinin Köln'de olacağını açıklıyorlar. Bunu bilen Alman polisi ırkçı- faşist AfD'yi korumak maksadıyla şimdiden çeşitli önlemler alıyor. Hiç kuşkusuz ilerici ve devrimci güçler de boş durmuyor. Karşıt yönden onlar da çok yönlü yoğun bir hazırlığın içindeler. Bu yönlü hazırlık içinde olan güçlerden biri de Almanya Devrimci Gençlik Birliği.

Almanya Devrimci Gençlik Birliği, 8 Nisan Cumartesi günü Wuppertal çarşı merkezinde ve hava tramvay hattında, ajitatif konuşmalar eşliğinde AfD'nin parti kongresini engelleme çağrısı yapan bildiriler dağıttı. DGB'nin faaliyeti sınırlı bir kısım insanlarca ilgisizlik ve duyarsızlıkla karşılanırken, hatırı sayılır bir kitle tarafından ise ilgiyle karşılandı ve destek buldu. DGB, AfD ve kongre karşıtı çalışmalarını önümüzdeki günlerde Essen ve Köln kentlerine de taşıyacak.

DGB'nin “Irkçılığa karşı direniş” şiarlı çağrı metni, AfD'nin sadece ırkçı olmadığını, bu çerçevede sadece göçmenlere ve mültecilere düşmanlıkla  yetinmediğini ortaya koyarken, işçi ve emekçilerin dişe diş mücadelelerle ve ağır bedeller karşılığı elde ettiği sosyal haklarına da karşı olduğuna dikkat çekiyor. Irkçılığın sadece Almanya'da değil, tüm Avrupa'da güç kazandığını, aralarında dayanıştıklarını ve giderek tehlikeli hale geldiklerini belirtiyor ve bu gelişmeye karşı mücadelenin yaşamsal olduğuna vurgular yapıyor. Devamla, ırkçı-faşist AfD ve benzeri partilerin gerisinde aç gözlü Alman tekelleri ve devletinin bulunduğunun altını çiziyor. Almanya'nın günümüzde sürekli olarak silah ürettiğini ve sattığını açıklıyor.

DGB bildirisi ayrıca günümüzde bir insanlık dramına dönüşen mülteciler sorununa ve kitlesine de dikkat çekiyor, Almanya'da AfD'nin, Fransa'da ırkçı-faşist Front National, Hollanda'da PVV'nin de işi mülteci yurtlarına sabotaj eylemleri yapmaya, sonu ölümlerle biten kanlı icraatlarda bulunmaya vardırdıklarını da dile getiriyor. Avrupa'da mültecilere konan telefon kullanma yasağını ve ayak kelepçesi zulmünü teşhir ediyor.

Söz konusu bildiri, 22-23 Nisan’da Köln'de yapılacak AfD kongresini engellemek için güçleri birleştirme ve mücadeleyi büyütme çağrısı ile bitiyor.

Kızıl Bayrak / Wuppertal