ABD askerinden soykırım protestosu

ABD Hava Kuvvetlerinde görevli bir asker İsrail Büyükelçiliği önünde, Filistin halkına yönelik soykırımı protesto etmek için kendini ateşe verdi. FHKC yaptığı açıklamada bu eylemin Amerikan halkının öfkesini gösterdiğini vurguladı.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 26 Şubat 2024
  • 21:15

ABD Hava Kuvvetlerinde görevli bir asker başkent Washington'da bulunan İsrail Büyükelçiliği önünde, Filistin halkına yönelik soykırımı protesto etmek için kendini ateşe verdi.

Askeri kamuflaj kıyafetiyle büyükelçiliğin önüne yürüyen 25 yaşındaki Aaron Bushnell isimli asker, burada çektiği videoda “Artık soykırıma ortak olmayacağım. Şimdi oldukça şiddetli bir protesto düzenleyeceğim ancak Filistinlilerin işgalcilerinin elinde yaşadıkları karşısında benim eylemim çok da büyük bir şey değil” ifadelerini kullandı.

Bushnell, büyükelçiliğin önüne geldikten sonra başından aşağı benzin dökerek kendini ateşe verdi ve nefesi kesilene kadar “Filistin'e özgürlük!” çağrısı yaptı. Büyükelçilik ve gizli istihbarat polisleri tarafından söndürülen ateşte ağır yaralanan Bushnell yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

FHKC: Eylem önemli ve vurucu mesajdır!

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) yayınladığı açıklamasında, bu eylemin Gazze Şeridi’nde yürütülen Siyonist soykırım saldırılarına Amerika'nın resmi olarak müdahil olmasının Amerikan halkı arasında oluşturduğu öfkeyi gösterdiğini belirtti.

FHKC tarafından yapılan açıklamada Aaron Bushnell’in ailesi ve bütün Amerikan destekçilerle tam dayanışma içerisinde oldukları belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

“Bir Amerikan askerinin Filistin için kendini feda eylemi en yüksek fedakârlık, onur nişanı ve Amerikan yönetimine işgaldeki ortaklığını durdurmak için keskin bir mesajdır.

ABD Hava Kuvvetleri’nde yer alan Amerikan asker Aaron Bushnell’in Washington’da bulunan Siyonist elçilik önünde, Gazze’ye dönük savaşa karşı, ‘Filistin’in kurtuluşu’ çağrısıyla kendisini yakması, ABD’nin Gazze Şeridi’nde sürdürülen Siyonist soykırım savaşındaki rolüne dönük Amerikan halkının öfkesini gösteriyor. Bu eylem ayrıca Filistin davasının, uluslararası kamuoyu ve özellikle Amerikan çevrelerinde giderek derinleşen bir yer edindiğini gösteriyor ve Siyonist oluşumun vahşi emperyalizmin ellerinde ucuz, sömürgeci bir araç olduğu gerçeğini ortaya çıkarıyor.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi askerin ailesi ve şeride dönük soykırımı durdurmak için onurlu bir duruş sergileyerek mücadele eden tüm Amerikan destekçilerle mutlak dayanışma içinde olduğunu bildiriyor. Bir Amerikan askerinin Amerikan halkının ve dünyanın dikkatini Filistin halkının durumuna çekmek için hayatını feda etmesi, barındırdığı muazzam acı ve eylemin trajik mahiyetine rağmen, en yüksek fedakârlık ve Amerikan yönetiminin Gazze’de bir savaş suçuna ortaklık ettiğine, Amerikan halkının uyandığına ve ortaklığa itiraz ettiğine, Amerikan yönetimine Siyonist oluşumla bu ortaklığa son vermesi gerektiğine dair en önemli ve vurucu mesajdır.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, Arap askerlerine Filistin davası gibi onurlu bir amaç uğruna hayatını veren bu Amerikan askerini bir örnek ve rol model almaya; bekleyiş, yetersizlik saflarını terk etmeye ve Filistin ve tüm dünyanın gözü ve Arap topraklarının birkaç kilometre yanında katledilen, abluka altına alınan, aç bırakılan Filistinlilere destek için hesaplaşma safına geçmeye çağırıyor.

Filistin dünyanın vicdanına kendisini derin bir biçimde yerleştirdikçe özgür olacaktır ve Filistin’in yanında duran ve kendi yaşamını onun için feda eden tüm destekçiler ve dünyanın özgür insanları, tarihe altın harflerle yazılacaktır.”