Zf Sachs'ta anlaşma sağlandı, Opsan’da direniş sürüyor

Kocaeli Gebze'de MESS-Türk Metal ittifakına karşı direnişe geçen Zf Sachs ve Opsan işçilerinin mücadelesi 2. gününde.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 26 Haziran 2015
  • 08:14

01.00: Gebze MİB, Opsan işçilerinin battaniye ihtiyaçlarını karşılamak için imkanlarını seferber ederek topladıkları battaniyeleri işçilere götürdüler. İşçiler bu geceyi de direnişle geçiriyior ve uyumaya çalışıyorlar.

00.05: ZF Sachs'ta anlaşma sağlandı. MESS'in verdiğine ek olarak işçiler ramazan bayramı, kurban bayramı ve yılbaşında 250'şer TL alacaklar. Bu para 2017 sözleşmesine kadar alınacak.

Coşkulu ve kararlı sloganlarla fabrikayı boşaltan işçiler yarın işbaşı yapacaklar.

23.20: ZF Sachs'ta işçiler Renault'ta yapılan anlaşmaya göre iyileştirme istiyorlar. Patronun teklifinin kabul edilmemesinin ardından 25 işçiden oluşturulan fabrika kurulu yönetimin önerisini tartışıp tekrardan yönetimle görüşecekler. Patronun teklifinin Tofaş anlaşması artı 3 yıla 750'şer TL prim olmak üzere 2250 tl önerdiği belirtildi.

22.00: ZF Sachs'ta yapılan görüşmede anlaşma sağlanamadı. İşçiler "direnişe devam" kararı aldılar.

21.00: ZF Sachs'ta üç vardiya da içeri girdi. Teklifle ilgili açıklama yapıldığı belirtildi.

Opsan işçileri ise geceyi fabrika önünde geçireceklerini ve battaniye ihtiyaçları olduğunu duyurdu.

17.10: Opsan'da işçilerin seçtiği 3 sözcü patron tarafından işten atıldı. Opsan patronu işten atmaya "vardiyalari işbaşı yaptırmamak ve yasadışı greve öncülük yapmak" gerekçelerini gösterdi.

17.00: ZF Sachs işçisi aileleriyle birlikte direniyor. Fabrikada görüşmeden çıkacak sonuç bekleniyor.

15.20: ZF Sachs işçilerinin grevi kazanımlarla devam ediyor. İşçilerin seçtiği temsilciler yönetim tarafından tanındı. ZF Sachs işçileri aylık 300 TL zam talep ediyor.

Opsan işçileri kararlı bier şekilde bekleyişlerini sürdürüyor.

* * *

Gebze’de Güzeller Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu Opsan fabrikasında işçi kıyımına karşı direniş 2. gününe giren Gebze'de üretimin durduğu bir diğer fabrika olan Zf Sachs'ta da eylem sürüyor.

 

Opsan'da 2 .gün

Opsan fabrikasında haklarını arayıp Türk Metal temsilcisine gasp edilen kumanyalarını sordukları için patron-Türk Metal işbirliğiyle 15 işçinin işten atılması üzerine dün (25 Haziran) başlayan direniş kararlılıkla devam ediyor.

Opsan patronunun polisi fabrika önüne getirip işçileri fabrika içerisinden çıkartma girişimlerine rağmen geceyi kararlılıkla geçiren işçiler yeni güne direnişle uyandı.

Üretimin durduğu fabrikada işçilerin bekleyişi sürüyor.


Zf Sachs'ta kararlılık

Talepleri için üretimi durduran Zf Sachs işçileri de direnişlerinin 2. gününe girdi. Bu sabah fabrika önünde eylem yapan işçiler "Direne direne kazanacağız!", "Ölmek var dönmek yok!" sloganları atarak direniş kararlılıklarını dile getirdi.