Yemeksepeti işçilerinden Kadıköy’de eylem

Yemeksepeti işçileri Kadıköy’de yaptığı eylemle taleplerini yineledi. Yemeksepeti işçilerinin eylemlerine direnerek kazanan Migros depo işçileri katıldı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 23 Şubat 2022
  • 21:00

Yemeksepeti işçileri Kadıköy’de yaptığı eylemde taleplerini yineledi. DİSK Nakliyat-İş Sendikası imzalı “İşçi ve sendika düşmanlığını protesto ediyoruz” yazılı pankartın taşındığı eyleme, direnişlerini kazanımla sonuçlandıran Migros depo işçileri de katıldı.

Migros direnişçisi Gülabi Aksu yaptığı konuşmada "Biz nasıl kazandıysak inşallah onlar da kazanır. Mücadelelerini destekliyoruz" dedi. Eylemde söz alan Yemeksepeti işçileri de 23 gündür direnişte olduklarını ve ekmek mücadelesi verdiklerini, asgari ücret dayatmasını kabul etmediklerini hatırlattı. Motokuryelerin çalışma koşullarına ve sefalet ücretlerine dikkat çeken işçiler “Biz asgari ücretin üstü ve primimizi talep ediyoruz. Başka bir şey istemiyoruz” dedi. 

“Migros depo işçileri gibi Yemeksepeti işçileri de kazanacak”

Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu da Migros depo işçilerini kutladı. Küçükosmanoğlu, şunları ifade etti:

“Yemeksepeti'nin patronu herkesin bildiği gibi Delivery Hero denilen dünya tekeli. Türkiye'de motorkurye olarak çalışan binlerce işçi arkadaşımızı, 2022 yılında açıklamış olduğu asgari ücretle açlığa, yoksulluğa, sefalete mahkum etmeye çalışıyor. Hesap son derece açık; Yemeksepeti'nde çalışan işçi kardeşlerimiz 2021 yılında almış oldukları maaşla tam 2 bin 200 tane ekmek alıyorken, şu anda aldıkları ekmek sayısı bin 417. Yemeksepeti patronu işçilerinin sofrasından ayda 783 ekmeğe el koydu. Yani Yemeksepeti işçilerini daha fazla açlığa, daha yoksulluğa mahkum etmek istiyor.”

Türkiye genelinde siparişlerin yüzde 70-80 düştüğünü açıklayan Küçükosmanoğlu, bu anlamda Yemeksepeti işçilerinin mücadelesinin bütün halkın mücadelesine dönüştüğünü vurguladı. Yemeksepeti patronunun Mart ayında talepleri kabul edileceğini propagandasını yaparak, buradaki mücadeleyi kırmaya çalıştığına dikkat çeken Küçükosmanoğlu şunları vurguladı:

Eğer 1 Mart'ta aynı ücret yatacaksa, Türkiye'de bütün Yemeksepeti işçilerini kontak kapatmaya ve direnişi daha da büyütmeye çağırıyoruz. Bu mücadele son derece açık; bu ekmek kavgasıdır, bu işçi sınıfının patronlara ve para babalarına karşı sınıf kavgasıdır. Bu mücadeleyi hep beraber kazanacağız.

Konuşmaların ardından eylem sonlandırıldı.