"Nankör sensin Nevzat Aydın"

Yemeksepeti Moto Kuryeleri Kadıköy'de yaptığı eylemde kendilerine "nankör" diyen Yemeksepeti patronu Nevzat Aydın'a seslenerek haklarını istedi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 05 Mart 2022
  • 15:45

Yemeksepeti Moto Kuryeleri Kadıköy’de yaptığı eylemde kendilerine “nankör” diyen Yemeksepeti patronu Nevzat Aydın’a seslenerek haklarını istedi. “Nevzat nankör sensin”, “Sefalet ücreti istemiyoruz”, “Direne direne kazanacağız”, “İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız”, “Sefalet ücreti istemiyoruz” sloganları atan moto kuryeler tek tek söz alarak sorunlarını paylaştı.

Nakliyat İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu eylemde yaptığı konuşmada

33 günden beri sefalet ücretine karşı onurlu ve kararlı direnen, mücadele eden Yemeksepeti işçileri, motokuryeler, Banabi depolarında çalışan işçileri selamladı. Küçükosmanoğlu şu şekilde devam etti:

“Bugün burada Türkiye işçi sınıfı mücadelesi adına Yemeksepeti’nde başlayan bu mücadele, motokuryelerin mücadelesi ve direnişi haklı yönleriyle önemli bir mücadeleye dönüştü. Az sayıda motokurye olarak çalışan arkadaşlarımızla bugün beraberiz ancak Yemeksepeti’nde çalışan binlerce motokurye ve Banabi’de çalışan işçi ve emekçiler bu direnişin bir parçası.”

Direnişin ücret alacakları için ve motokuryelerin çalışma koşullarına ilişkin  önemine değinen Küçükosmanoğlu şunları vurguladı:

 “Örgütlenme ve sendikal hakka sahip çıkan bir mücadeledir. Nevzat Aydın 2 bin Nakliyat-İş sendikası üyesinin üyeliğini iş kolu değişikliğiyle düşürmüştür. O bakımdan buradaki mücadelemiz tek başına tüm işçi sınıfı adına verilen mücadeledir derken öylesine demiyoruz. Buradan yalnız sendikalara da konfederasyona da buradaki mücadeleyi, işçileri nankörlükle suçlayanlara karşı, bir direniş olan başta üyesi bulunduğumuz DİSK olmak üzere duyarsızlığını anlamak mümkün değil. Bir kez soruyoruz onlara sizin safınız hak mücadelesi veren Yemeksepeti işçileriyle direnen örgütlenme hakkına sahip çıkan Yemeksepeti işçileriyle, bunların karşısında olan Nevzat Aydınlarla mı diye soruyoruz”

Direnişin dayanışma ve boykotla güçlendiğini belirten Küçükosmanoğlu “Yemeksepeti işçileri kazanacak, Türkiye işçi sınıfı kazanacak” diyerek konuşmasını noktaladı.