Vivo V Tech’de direniş sonlandı

Gebze’de Vivo V Tech’de kapı önü direnişi sonlandırıldı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 16 Aralık 2022
  • 10:30

Türk Metal Gebze 1 No’lu Şube’nin Vivo V Tech’de gerçekleştirdiği 10 günlük kapı önü direnişi patronun sözlü beyanı esas alınarak, 13 Aralık Salı günü TM tarafından bitirildi.

Vivo’da yönetim işten atma saldırısını devreye sokmuş, işçiler grup grup atılmıştı. Toplamda 39 işçi Kod 46 ile işten çıkarıldı. Sendika düşmanlığına, işten atma saldırısına karşı işçiler kapı önü direnişiyle patrona yanıt vermişti. Direnişteki temel talepler atılan tüm işçilerin işe tekrar alınması ve sendikanın tanınmasıydı. Bu süreçte patron sendikal çalışmada başı çeken üç işçi dışında geri kalan işçileri işe alacağını iletti fakat bu teklif işçiler tarafından kesin bir şekilde reddedildi. Kapı önü direnişi sürerken içerideki işçiler de iş yavaşlatarak direnişe destek sundu. Üretim oldukça daralırken, sayıları 40’ı bulan stajyerleri bil fiil üretimde çalıştırıldı ve yıllık izinde olan işçiler çağrıldı.

Türk Metal Sendikası Gebze 1 No’lu Şube’nin Vivo V Tech’de 10 günlük kapı önü direnişi patronun sözlü beyanı esas alınarak, 13 Aralık Salı günü sendika tarafından bitirildi. Türk Metal adına, Gebze 1 No’lu Şube Başkanı Mustafa Teke açıklamasında şunu dedi:

Sağolsun fabrika yöneticilerinden Hasan bey tüm şartları zorlayarak bir görüşme sağladı, görüşmemiz de olumlu geçti. Atılan arkadaşlarımız işbaşı yapacak, öncelikle onu söyleyelim. İşveren yetki belgesine itiraz etmişti, itirazlarını da çekecekler. Kesinleşmiş yetki belgemiz geldikten sonra masaya oturacağız. Bu da şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Yağmur demedik, çamur demedik 12 saatlik mesaimiz 10 gün boyunca fabrikanın önünde devam etti. Şunu da belirtelim; burası bir fabrika, işverenimiz işini sürdürebilmek için işten atılan arkadaşlarımızın yerine yeni istihdam yaptı. 10'ar kişilik gruplarla işe iadeler olacak. Hepinizi iş başı yaptırmak için mücadele edeceğiz."

Bu açıklamayla 13 Aralık Salı günü iş çıkışında fabrika önünde süren direniş sonlandırıldı.

Kızıl Bayrak / Gebze