Umut-Sen Kartal’da “Gücünü kat hareketi yarat” şiarıyla konferansı gerçekleştirdi. Konferansa Tahir Çetin ve Ali Faik İnter başta olmak üzere hayatını kaybeden işçi ve emekçiler için saygı duruşu ile başlandı.
Saygı duruşunun ardından Eylem Sultan Keleş açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Açılış konuşmasında şunlar ifade edildi:
“Bugün gelinen aşamada kendimizi anlatacağız. Birlikte tartışıp birlikte inşa edeceğiz. Okyanusta damla olarak Türkiye’nin dört bir yanında sebatkarlıkla verdiğimiz mücadelemizi işçi sınıfının güncel ihtiyaçları ve bizim de mücadelelerden damıttığımız birikimlerle anadoludaki küresel fabrikayı hep birlikte ve sınıf mücadelesiyle örgütlemeye yöneliyoruz. Adanmışlıkla organize oluyoruz ve kökleşiyoruz. Bugün önümüzde duran en acil görev olarak sınıf siyasetini militan meşru kitlesel bağımsız bir çizgi ve güç haline getirmek için gücümüzü birleştiriyoruz. Çağrımız sınıfsal sendikal siyasal bir odağı yurt çapında aşkla, bedelle, emekle ömürle inşa etmeye dedik. Çağrımıza icazet ettiniz hoş geldiniz.”
Açılış konuşmasının ardından sunumlar gerçekleştirildi. Emre Ergüven “Patronlar zenginleşirken biz fakirleşiyoruz”, Eylem Can “Çalışıp ölürken yaşayanlar için mücadele etmek”, Burcu Arıkan “Türkiye işçi sınıfının bir parçası göçmen işçilerle ortak mücadele”, Selin Arabacı “Emeğin ve devrimin ekolojisi”, M. Görkem Doğan “Sendikal hareketin bitmeyen gerilemesi”, Umut-Sen sözcüsü Emel Karadeniz "Anadolu'daki küresel fabrikayı örgütlemek" başlıklı sunumları gerçekleştirdi. Sunumlarda sınıfın yaşadığı çok yönlü sorunlara değinildi. Sendikal bürokrasi teşhir edilirken, DİSK yönetimine değinilerek “Bir de DİSK var. Maalesef o da mücadeleci tarihine ihanet etmiştir. DİSK ile sosyal ve sermaye temelli muhalifler ise bu ilişkiler yüzünden DİSK'i de eleştiremezler ve DİSK içinde sendikanın desteğini alamadan direnişe geçen işçileri görmezden gelirler” denildi.
Ayrıca, sol hareket içerisindeki sınıf hareketinden uzaklaşma eğilimine dair “İşçi sınıfını aşağı gören, kendi kişisel çıkarları için yaşayan solcular var. Bunlar mücadeleyi de duymazlar bilmezler mücadelenin olduğu yerlere de bir kez olsun gitmezler. Bir OSB bile görmemişlerdir. Bunların sözlerinin bir değeri yoktur.” ifadeleri kullanıldı.
Yakın zamanda yitirilen Umut-Sen üyesi işçiler ise “İşçi sınıfının yiğit önderleri Tahir Çetin ve Ali Faik İnter'e sözümüz, borcumuz var. Mücadeleyi hep beraber yürütelim.” ifadeleriyle anıldı.
Başaran Aksu, Carrefoursa Esenyurt depoda direnişçi işçi Murat Polat, DGD-Sen Genel Başkanı Neslihan Acar’ın konuşmasının yanı sıra CarrefourSa Direnişçisi Murat Polat’ın annesi konuşma gerçekleştirdi.