Uluğ Enerji önünde eylem

DİSK Enerji-Sen’e üye Uluğ Enerji işçileri eylemlerini sürdürdü, oturma eylemi ise bugün (02 Nisan) yapılan açıklama ile sonlandırıldı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 02 Nisan 2023
  • 20:00

DİSK Enerji-Sen ile Uluğ Enerji işçileri arasında TİS'in tıkanması ve sözleşmenin Yüksek Hakem'e taşınması nedeniyle, DİSK Enerji Sen yöneticileri  dört gündür işletme önünde eylemdeydi. Bugün (02 Nisan) yapılan basın açıklamasıyla, TİS'te gelinen süreç özetlenirken, oturma eyleminin dördüncü gününde sonlandırıldığı, farklı eylemlerle mücadelenin devam edeceği vurgulandı.

Uluğ işçilerinin enerji patronlarına ve sarı sendikaya rağmen kararlı bir mücadele verdiğini söyleyen DİSK Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin, "Buz kırılmış, Uluğ işçileri yolu açmıştır" dedi. Şirket önündeki nöbet sona ermesine rağmen, 4 aydır devam eden mücadelenin kararlılıkla, inançla devam edeceğini söyledi. Enerji işçilerinin avukatı Murat Altun ise şunları söyledi:

"Hakeme gitti mesele. Eğer hakemden 9 bin 600 lira çıkarsa o ücrete burada çalıştıracakları işçi bulamayacaklar. Bunun farkındalar. Dolayısıyla onlar çalışacakları adamı bulamadıkları için bu sefer müdürleri aracılığıyla ‘biz sendikaya 10 bin 600 lira para teklif ettik, sendika kabul etmedi’ diyorlar. Doğrudur etmedik. Bizim istediğimiz rakamlar belli. Bize söylenen sözler var. O sözlerin arkasında dursunlar. Asgari ücretin 1.35 katı bu seneki isteğimiz. Buyursunlar, 9 bin 600 liraya Türkiye’nin 21 dağıtım bölgesindeki en ucuz, en niteliksiz işçi ücretiyle buyursun çalıştırsınlar bu işçileri. Burada da bu sendika varken… Haydi, hodri meydan.”

Desteğe gelen enerji işçisi Ahmet Kelle ise Sabancı'ya karşı verdikleri mücadeleyi aktardı. Kelle şunları dedi:

“Bizim karşımızdaki patron buradaki patrondan daha büyük bir patrondu, daha büyük bir sermayeydi. Biz direne direne, gözaltılarla, yasaklarla mücadele ederek kazandık."

Basın açıklaması kararlılıkla mücadelenin devam edeceği vurgusuyla son buldu.

Kızıl Bayrak / Bursa