“İSPER A.Ş. baskı ve tehdide son ver”

İSPER yöneticileri ile görüşmek isteyen enerji işçileri “taşkınlık yapıldı” denilerek savunmaya çağrıldı. Enerji-Sen yaptığı açıklama ile “İSPER A.Ş. baskı ve tehdide son ver” dedi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 25 Temmuz 2023
  • 20:00

Enerji-Sen, yaptığı yazılı açıklama ile sıcak havada artan ağır iş yükü hakkında yöneticilerle görüşmek isteyen enerji işçilerinin “taşkınlık yapıldı” denilerek savunmaya çağrıldığını duyurdu.

Enerji-Sen ücretlerin düşüklüğüne rağmen iş yükü, baskı, tehdit ve mobbingin büyüdüğünü ifade ederek “İSPER A.Ş. baskı ve tehdide son ver” dedi.

İSPER işçilerinin yaşadığı sorunların arttığına değinilen açıklamada İSPER yönetiminin son baskı şöyle aktarıldı:

“24.07.2023 (dün) tarihinde Eyüp ilçesinde okuma yapan işçi arkadaşlar, yaşadıkları sorunların çözüme kavuşması için İSPER A.Ş Genel Müdürlüğü’ne giderek İSPER yöneticileri ile görüşme gerçekleştirmişlerdir. Ancak işçilerin yine karşılaştıkları tablo ertesi gün (25.07.2023) İSPER’e çağırılmaları olmuştur. İSPER Genel Müdürlüğü üst düzey yöneticileri bu durumu ‘’taşkınlık yapıldı’’ olarak nitelendirmiş, işçilere tutanaklar getirip sözlü savunmalarını alarak işçilere aba altından sopa gösterilmiştir. Yaşanılan sorun, İSPER A.Ş Genel Müdürlüğü’nce sözde çözüme kavuşturulmuştur.

Daha önceleri de seslerini İSPER A.Ş’nin taşeron genel müdürüne ulaştıramayan işçiler, sosyal medyadan İstanbul Büyükşehir Belediye başkanını etiketledikleri, sorunlarına çözüm istedikleri için yevmiye cezalarına çaptırılmıştı.”

Açıklamanın devamında İSPER A.Ş’nin başında bulunan taşeron genel müdürünü uyarılarak şunlar ifade edildi:

“Siz sosyal demokrat bir anlayışın belediyeyi yönettiği bir taşeron şirketin genel müdürüsünüz. Verdiğiniz karar ile bir kamu kuruluşunda yönetici olduğunuz gerçeğini hiçbir zaman unutmadan hareket etmeniz gerekmektedir. İşçi arkadaşlarımızın yaşadıkları sorunlara çözüm üretmek ile sorumlusunuz. Siz bu yaşanılan sorunları çözüme kavuşturmadığınız süreç içerisinde her seferinde size bu gerçekliği anlatmak ve işçilerimiz ile zulmün, zorbalığın karşında tüm gücümüz ile dur demek boynumuzun borcudur.

İSPER A.Ş baskı ve tehdide son ver!”